onsdag 16 december 2009

Tomteverkstad
Hej alla vänner!

Helt otroligt att det är åtta dagar kvar. Till aftonen med stort J!
För självaste julafton tar jag ingen stress. Klickade hem några julklappar på nätet igår (åå denna underbara cybervärld... underlättar mitt liv så mycket!) och ska köpa dom resterande julklapparna inkommande helg. Det sista julfixet hinner jag med nästa vecka... och sedan är det bara för tomten att komma!

Men det som har hållit mig igång, nästan dygnet runt, den senaste tiden har varit min smyckesverkstad. Det är många som ska få smycken till julklapp i år. Och det gläder mig! Jag får syssla med min älskade hobby, men det betyder att allt annat runt omkring mig står stilla. Och det råder fullständig kaos i vårt kök, som numera är smyckesverkstad! Köksbordet är överbelamrat med verktyg och pärlor och amulettringar och mera pärlor. Där mitt i kaoset sitter jag sent in på småtimmarna. And I love it!!


Idag ska jag försöka smita ut ett par timmar, för att gå på kaffe med tjejgänget. En behövlig paus. Kaffe och några glada skratt... allt som behövs för att orka vidare!En hängiven vän, hammaren, som varit med några år...


Jag rekommenderar er alla att ta några välförtjänta pauser, mitt i julstressen! Ta vara på era nära och kära ni har omkring er, och njut av livet. Man behöver inte stressa som ett tok för att julen är på väg. Den kommer, oberoende om man har städat och fixat och grejat näst intill vansinne, eller inte gjort det!

Själv har jag inte gjort det, och ser fram emot julen som en familjehögtid, när släkt och vänner samlas. Det är jul för mig!

Sköt om er! Kram Sabina

13 kommentarer:

Ocean showroom sa...

Ser ut som du har funnet deg din perfekte hobby! Og smykkene dine er bare kjempefine!
Her tar vi det også med ro, ikke noe stress. Har virkelig klart å planlegge juleforberedelsene godt i år synes jeg!
Ute daler snøen ned, herlig!
Klem, Lene

Lilith sa...

Kära nån, bara 8 dagar kvar!!! Oj oj oj, och jag som har så mycket jag borde hinna med ännu... Men som du sa, så kommer julen ändå, fast allt inte är tipptopp och man inte hunnit med precis allt man tänkt göra. Det viktigaste är ju trots allt att man får vara med nära och kära! Och att ta en paus mellan varven behöver vi alla, julen ska ju inte BARA innebära en massa stress utan också stunder av lugn och ro.
Vad roligt att så många beställt smycken av dig! Hoppas bara att det inte blir alltför många sena nätter för dig nu...
Ha en fin fortsättning på veckan! :)

Lilith sa...

Kul att du gillade vår bastu! Det är roligt med en lite annorlunda bastu. Vi har haft som mål att få den klar till jul, men få se om vi lyckas... Det är en hel del jobb kvar och allt tar ju sin tid, och dessutom börjar asppanelen från träden vi tog ner hos mamma i våras att ta slut så det ställer till det också... Visst vore det mysigt med julbastu i den alldeles egna bastun! :)

alegni sa...

jag har faktiskt aldrig julstressat. det ordet ingår inte i min vokabulär överhuvudtaget. jag tror det ganska långt är frågan om att ha rätt (eller fel) inställning, men också om att kunna vara rationell och systematisk, och det klarar ju inte alla av, förstås...
hoppas du också hinner njuta. massor.
kram

Lyckoslanten sa...

Jag känner att det här är första året på länge som jag inte känner stress och då jobbar jag mer än någonsin! Tänk hur det kan bli och jul blir det oberoende av hur mycket det är städat och hur mycket julbelysning man har.
Härlig hammare! ♥

Braheliving sa...

Jag tror också på det där med att det är människorna runt omkring en som gör julstämningen. I fjol tyckte jag nästan att jag inte fick nån julstämning så i går försökte jag vara till kyrkan och höra på de vackraste julsångerna. Ändå infann sig inte riktigt den rätta stämningen. Jag skall försöka i år att vara riktigt närvarande och njuta av stunden och närheten med familjen och vännerna i julhelgen samt förstås av alla julrätter och dofter.

Kamomilla sa...

cybervärlden och cybershoppingen är underbar! Hurra! Och jag känner flera som ska få dina smycken... ;)

Limetwig sa...

Va underbart det låter...

Ta vara på dig! Åse

Louise sa...

Här är en till som inte är stressad...men så städar jag inte heller skåp odyl...njuter av denna adventstid för sedan när julaftonen är här går allt förbi så fort... vad fint ditt pärlsmycke på bilden ser ut!

mitt skärgårdsliv sa...

Du har lika fullt upp som tomten har :) många julklappar ska bli klara!! Hoppas du hade en trevlig stund ute med tjejerna! Ha det bra!

Anonym sa...

Så är det säkert för många, men för oss blir julen ingen fest med nära och kära.. En saknas, andra vill inte fira överhuvudtaget, två kommer inte överens och kan inte tänka sig att fira tillsammans, någon firar på annan ort... Suck.. Försöker få någonslags inspiration till julfirande trots allt, om inte annat så för barnens skull. Ha det bra så syns vi, om inte förr, efter julen!
Kram, Lotta

Jenny sa...

Hej Sabina!
Vad kul att så många ska få dina vackra smycken i julklapp i år;)

Låter trevligt med fika med tjejkompisarna!

Ha det bra,

Kraam Jenny

Livet på Vestergård sa...

Precis mina ord! Ja, förutom det där med smyckesverkstaden då ;O)
Vad roligt att det går så bra med dina smycken!
Vi ska inte stressa vi ska njuta och umgås med våra nära och kära!
Ha det bra!