måndag 29 juni 2009

Svanfamilj

Igår morse när vi satt och åt frukost såg vi ett svanpar med sina fyra ungar här utanför. Med kikaren var det intressant att följa med deras morgonbestyr. Mamman var först i led, sedan kom de fyra ungarna på rad, och sist lite halvt på efterkälken simmade pappan. Det var ingen frågan om vem som var boss i den familjen!


Jag sprang förstås ut med kameran i högsta hugg, men tyvärr så får jag inte med min kamera fina bilder på så långt avstånd. Ännu en gång önskar jag att jag hade ett makro objektiv.Det blev nästan olidligt hett igår. Men jag klagar inte! Jag älskar sol och värme... men ett par gardiner i vardagsrummet skulle inte skada. Fönstrena är så stora och solen gassar in här hela dagen. Nån dag när det är sämre väder ska jag åka in till stan och söka gardiner/ tyg, och markiser ska det bli på utsidan.

Till dess håller vi alla dörrar öppna för korsdrag. Mera sol bara!

7 kommentarer:

Vekarus sa...

Me olemme ihmetelleet, missä meidän joutsenpariskuntamme mahtaa olla. Toistaiseksi olemme nähneet vain yhden jousenen yksikseen tänä kesänä.

Eilen oli vanhassa mökissä kuuma, joten ehkä sitä kohta arvostaa huvilan ilmalämpöpumppua, vaikkei se mikään kaunistus olekaan pikemmin kauhistus.

Mielenkiinnolla odottelen millaiset verhot keksit kauniisiin ikkunoihinne. Minä olen niin toivoton verhojen suhteen.

Sanna sa...

Jag försår att du njuter där på stugan!Vacker utsikt och så fint ni har det!Vad lyxigt med egen strand och allt.

Vet du vi hade också tidigare en sån där Mickey Mouse-brödrost, men den gick sedan sönder. Det är synd att man inte får bort ljudet för det var nog lite irriterande. Jag brukade ibland dra ut stöpseln just före pipandet började (och kanske det bidrog till att rosten sen gick sönder, vem vet..) Fin är den i alla fall!Gillar också er fina kikare!

Ha en bra dag Sabina!
kram Sanna

Tiinali sa...

Kesätervehdys! Ihana tuo olohuone kuva lumoavan maiseman kera! -Tiina

Vekarus sa...

Unohdin kysyä, että mistä olette hankkineet tuon ihanan kaukoputken? Onko se oikeastikin toimiva?

alegni sa...

hos oss (d.v.s. i vår bit av kvarken) har alla svanpar endast en unge på var i år. jag undrar vad det beror på, för förr om åren har de haft upp till fem ungar.

jaa, du, sabina - nu är det varmt :)

kram!

Stjärnor & Champagne sa...

Svanar är så vackra men otäcka...Vad fint ni har, vilken idyll. Kan förstå att ni trivs och din kikare är så fin. Kommer allt ihåg att du fick den av maken i present...

Kram Anne

Piffa och Puffa sa...

Vilken underbar stuga ni har. Hur många kvadrat är den på? Jag blir så avundsjuk på ert läge med egen sandstrand. Själv får vi i alla fall utsikt över vattnet och bara 15 meter från tomten så kan vi ha vår båt.
Kramar Anette