onsdag 4 februari 2009

Morotskaka

En av mina favoritkakor är morotskaka. Den är enkel att baka och så är den så saftig och god. Det finns många olika recept på morotskakan, här är mitt recept som jag gör i en stor ugnsplåt:

4 ägg
4 dl socker / vispas samman

4 dl vetemjöl
4 tsk kanel
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker / torra ingredienserna blandas

6 dl riven morot
2 dl smält smör el margarin

Glacyr
100 g mjukt margarin
200 g mjuk smältost (Philadephia)
6 dl pudersocker
2 tsk vaniljsocker

Värm ugnen till 200 grader. Sikta ner de torra ingredienserna samt morötterna och smöret i äggskummet. Häll smeten i smord ugnspanna och grädda ca 20 minuter. Låt kakan svalna. Blanda samman alla ingredienser till glacyren tills det blir en jämn smet. Fördela glacyren över kakan och garnera med hackade hasselnötter.

6 kommentarer:

ALEGNI sa...

morotskaka ÄR gott (men förbjuden frukt för mig...)!

Fyraihuset sa...

Ah gud va gott!!!


/Nina

Sanna sa...

Tack för receptet! Det ska jag absolut prova på någon dag. Kanske på veckoslutet.. kram

ALEGNI sa...

"skylten" är ett kort designat av ann bäck i jakobstad, så det torde finnas att fås i era trakter!

Lilith sa...

Morotskaka är sååå gott! Ska absolut testa ditt recept nu någon dag när jag är ledig! :)

StrandviksVillan sa...

Javisst blir morotskaka extra saftigt och gott. I mitt recept ingår även kanel. Har köpt hem färskosten redan så får se vilken dag jag gör kakan ;)