lördag 10 januari 2009

Prinsessor och slott

Nicolina och Cassandra, de är mina äldre prinsessor vilkas älsklingsfärg är ljusblå. Naturligtvis är deras rum inrett i den färgskalan, med tillhörande slott. Den slottmönstrade tapeten och textilerna kommer från Sandbergs.


Rummet består av ett stort lekrum samt en alkov. Tjejerna föredrar att fortfarande ha ett gemensamt rum och så får det förbli så tills dom kommer på andra tankar. Det funkar bra och i sovalkoven ryms sängarna i varsin sida.

Det är inte helt lätt att inreda barnrum tycker jag. Meningen är ju att det ska funka bra att leka, var sak ska ha sin egen plats. Men om det finns tusen saker? Hur i all världen ska man göra så att de tusen sakerna hittar tillbaka till sin egen plats efter lek och stoj??


När det har städats och alla sakerna från golvet har blivit bortplockade, ser det helt trevligt ut. Men det är alltför sällan! Jag önskar att jag kunde hitta på ett riktigt bra sätt att inreda barnrummet, med enkla och praktiska förvaringssystem.Så alla tips och idéer om hur inreda barnrum tas tacksamt emot!

5 kommentarer:

Lilith sa...

Ser ju jättemysigt ut, slottstapeten är jättefin och den lurviga hunden bara ääälskar jag! :)
Kan nog vara lite knepigt att inreda ett barnrum, och barnen kan ju dessutom ha en helt annan uppfattning än man själv om vilken ordning det ska var i rummet sen också...

ALEGNI sa...

ja, jag har då inget att komma med i den här frågan, för vi har haft samma problem. våra gossar var dock väldigt duktiga på att städa efter sig när de var mindre, men det var då det...
hoppas du får svar på din fråga!
kram!

zinkbaljan sa...

Tack så jättemycket för kommentaren hos mig, det värmer!
Vilken fin tapet, å så gulligt!
Mycket mycket fint!
Kram

Lilith sa...

Råkade se att ni har samma tavla i vardagsrummet som vi! :) Den hade jag länge velat ha, och i mars ifjol följde en sådan med hem från Haparanda! :)

ALEGNI sa...

det är både via din mans farfar o hans mormor, så vi är mångdubbelt släkt :)