måndag 12 januari 2009

En dag på isen

Det blev en härlig solskensdag igår igen, men hård blåst. Vi skulle åka ut till sommarstugan för att bränna upp en stor hög med ris och kvistar som kommit efter att mannen hade huggit ner träd. Men det blåste så hårt så med risk för att bränna upp alla byggnader, så tände vi ingen brasa. Istället strövade vi omkring på isen och planerade gårdsplanen och stranden. Vi har grävmaskinen där igen, som håller på och fixar strandkanten.


Vi tog kaffepaus inne i stora huset. Och granskade innertaket som mannen har gjort klart. Det blir högt till tak, 4-5 meter, så medan byggställningarna ännu finns på plats går det att ta bilder däruppe. När ställningarna är borta kommer jag knappast att se taket på nära håll igen... sån höjdskräck som jag har!Barnen ute på isen, i färd med en av sina lekar...!?Här är en kär ägodel som följt med under många år. Kabelrullen "hittade" vi och tog tillvara redan för 14-15 år sedan medan vi bodde i Åbo. Den blev betsad och lackad och fick en rund glasskiva som lock, och stod i vårt vardagsrum! Den har hängt med i all flyttlass sedan dess och förra sommaren fick den komma fram igen, denna gång som utebord på bastuterassen.Denna gamla "ljugarbänk" är helt ny, gjord förra sommaren ovanpå ett par avkapade björkar. Barnen har med nöje tagit namnet ljugarbänk i bruk... när man sitter på den får man ljuga! Så ni kan ju gissa om dom har suttit där förra sommaren och dillat historier!? :)

Det är ganska kul att se vad allt man kan använda gamla oanvändbara saker till. Med lite fantasi hittar man på mycket!


3 kommentarer:

Lilith sa...

Oj vilken fin sommarstuga ni har! Allt annat än den pyttelilla stugan vi brukar tränga ihop oss i... Innertaket blir jättefint! Jag har också höjdskräck, så jag skulle inte heller frivilligt krypa upp på höga höjder...
Idén med kabelrullen var ju jättebra! Det ska jag tipsa sambon om, han kan säkert fixa fram en från jobbet. Vore jättebra att ha antingen på verandan framför huset eller ute i trädgården till sommaren.
Snygg ljugarbänk! Och vad kul att barnen suttit där och ljugit! :D
Vi var också ute på isen i helgen, i lördags. Kul att se husen från sjösidan, som man bara sett från vägen tidigare! Men jobbigt var det att gå, för det var så mycket snö på isen. Och på vissa ställen hade flödvattnet gjort snön till en enda sörja. :/

Kolla min sida, det väntar en liten överraskning på dig där! :)

Vackrare vardag sa...

Ja, visst hade vi ett underbart väder! Till skillnad från nu:(

Jösses, vilket härligt sommarställe ni får! Saknar ord! Det ser bara så perfekt ut! Vill också ha ett sånt ställe... Och vilka mysiga detaljer ni grejat till. Kabelrullebordet är ju bara för häftigt och ljugarbänken för mysig:) Kan tänka mig att ni väntar på sommaren.

Ha en skön vecka!

ALEGNI sa...

herremintid, vilket sommarställe!!!
kan man ha det så fint? var ligger stället?
härligt med en bänk där man faktiskt får sitta o ljuga ;)