söndag 20 september 2015

RenoveringshelgÄntligen har vi kommit igång med renoveringen av dotterns rum vilket hon har väntat på ett bra tag nu redan. Ni som följt min blogg kommer kanske ihåg att vi bytte rum för en tid sedan så att dottern flyttade upp till vårt sovrum på övre våningen och vi flyttade ner till hennes rum. Därav har vi fått en häftig fototapetvägg i vårt sovrum medan dottern har haft beige väggar och golv, vilket hon inte har direkt tokgillat. Men nu blir det en förändring i saken. Så förutom att gympa för välgörenheten i helgen så har vi renoverat. Från morgon till kväll. Och det är grått och vitt som gäller.


Det är inte alls enkelt att välja färg. Golven är målade trägolv och att hitta den rätta grå nyanser är inte alls lätt! Först målade vi en grå färg som såg fin ut men den visade sig vara nästan ljusblå. Sedan valde vi en annan, lite mörkare färg som gick mera mot brun och den blev bra! Hur slutresultatet blir kommer ni att få se senare. Dottern får själv inreda, vi har hjälpt till med grovjobbet och hon får sköta finjusteringen. Det är ju möbleringen och det sista piffet som är det roligaste, tycker både mor och dotter, så denna bit måste hon få göra själv.

Vad gäller fototapeten i vårt sovrum kan jag säga att den ligger på min tio i topp to-do-list, men det finns några viktigare renoveringsjobb att ta itu med innan dess, sådana som jag hellre ser gjorda, så fototapeten får gladeligen hänga med ett tag ännu. Dessutom sover jag så gott bland stenar och klippor och kluckande vågor...

2 kommentarer:

Hemma på Sjuan sa...

Ja grå färg kan finnas i många nyanser. Spännande för både dottern och er med nya rum. Kram Suss

Lyckoslanten sa...

Såg den där fototapeten tidigare och den är ju riktigt härligt naturnära.
Dottern får säkert ett smakfullt rum vad det lider! Ha det!♥