måndag 22 juni 2015

Midsommar är...


Midsommar är nästan som jul. Fast ändå inte. Midsommar är helgen när bästa vännerna dyker upp med sitt pick och pack för dom vet att dom har stående inbjudan till midsommarfesten fram till år 2052.

Midsommar är när man vet att helgen blir galet rolig både i ur och skur. Midsommar är när magmusklerna är ömma dagen efter av allt skratt. Midsommar är familjeorientering. Midsommar är mat, massor med mat, god mat och ännu mera mat. Midsommar är Lottas efterrätt som man bara måste äta fast det inte finns mera utrymme.

Midsommar är fotboll, vuxna mot barnen, som barnen vinner varenda gång! Midsommar är skattjakt för yngsta barnen. Midsommar är vattenskidåkning, madrassåkning, vattenscooterkörning. Midsommar är båtar vid bryggan. Midsommar är barnens glada tjut och rop. Midsommar är klang av bestick och glas som klirrar. Midsommar är surr av mygg och humlor och båtar. Midsommar är inte tyst en sekund.

Midsommar är att binda kransar och resa midsommarstång. Midsommar är bastubad. Midsommar är att kasta vinterpälsen, för de allra modigaste. Midsommar är sång, vattenballonger, stafetter och lekar. Midsommar är sommarens höjdpunkt och helt enkelt bara riktigt härlig och underbar. Jag längtar redan till nästa midsommar.

2 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Härliga bilder av en underbar midsommar hos er! ♥︎

Braheliving sa...

Fina bilder och minnen ☺