söndag 26 april 2015

Grillsäsongen är invigd


Igår var det ganska varmt tom. på våra breddgrader och vi tyckte det var dags att inviga grillsäsongen. Dock var det inte så varmt att vi ville sitta ute och äta utan det gjorde vi inne. Vi plockade ihop några souvlaki spett med grönsaker, och det doftade såå gott ute på gården när vi grillade.

Som ni vet så är terrassen under konstruktion, ja hela gården egentligen. Vi har tagit en rottingsoffa från sommarstugan, för att testa om den ryms och hur det skulle se ut på vår terrass hemma i stan. Och visst passar det! Nu är förstås frågan var man hittar en vit, vilket jag ju vill ha. Till det vita bordsmöble-manget som är på kommande.
Vissa dörrar i utebyggnaden är borta för tillfället. Maken håller på och målar om. Äntligen ska den gula färgen bort! Istället kommer en ny fin färg in, som ni skall få se senare. Det kommer att bli så fint. Inga gula blommor kommer heller längre att pryda denna gård. Trots att påskliljorna ännu är så fina.

Allt har sin tid. De gula dörrarna fick sin färg under perioden när vi ville ha en gammaldags miljö och då var det fint. Men nu har jag verkligen tröttnat och vill ha lite mer diskret. Den gamla byggnaden kommer vi inte ifrån och vill det inte heller. Men lite färg kan göra så stor skillnad.Souvlaki med grillade grönsaker, turkisk yougurt med vitlök, honung och kryddor. Allt in i ett tortilla bröd som rullas ihop och detta bör ätas med händerna. Sååå gott!

Nu är grillsäsongen invigd och det kommer att bli grillat flera gånger än, detta är bara början..

2 kommentarer:

Home2tiny sa...

Mmmmm grillat så galet gott. Jag hoppas på fint väder till helgen så vi kan grilla massor av godsaker och kanske till och med sitta ute och äta. Kramisar Tina

House and Garden by Bia sa...

Såg gott ut det där ;)
Om vi grillar (för vi är inga grillmänniskor) så vill jag gärna ha spett...och mycket grönsaker ;)
Här lär det nog inte bli förrän vi flyttar ut till landet i juni...
Ha det gott!
Kram