fredag 17 april 2015

En plågsam vecka


Hej hej, säger jag till fredagen som känns mer än välkommen igen en gång! Denna vecka har varit något av de plågsammare jag har varit med om sedan barnens födslar.


Allt på grund av det kroppsliga arbetet jag gjorde vid sommarstugan förra helgen. Ni kanske minns mitt inlägg en bit längre ner. Anyway, jag bar stockar och stora kvistar ur skogen och jag kände av en smärta i ryggen redan då, som sedan förvärrades till något alldeles olidligt. Veckan har jag kämpat mig igenom tack vare stora mängder värkmedicin.
 


 
 
Ända till torsdagen, då jag besökte en sk. klövknyckare som vi kallar dem här i nejden. Skulle det månne heta ledkorrigerare på svenska. Hon var i alla fall helt makalös. Tio minuter var jag där inne medan hon drog på plats en sena som hade hoppat på fel ställe nere i ryggen. Det var den som tryckte på nerverna i ryggen och drog hela ryggraden sned! Inte att undra på att det gjorde ont. Som sjutton!
 
 
  
 
Det känns som en emorm befrielse efteråt. Att kunna andas normalt utan att det gör ont. Nu får jag vara försiktig några dagar. Inga häftiga rörelser eller större ansträngningar. Det skall jag klara av och trots att jag både skulle vilja och skulle behöva ge mig ut på några löprundor får de vänta ett tag till.

Helgen tar jag i den takt jag vill och klarar av. Goda vänner kommer på besök på lördagen och så skall vi vara lite kulturella med yngsta dottern och gå och se på barnteatern "Mamma Mu och kråkan".
 
 
Inget skogsarbete denna helg!
 
 
 
 
 
.


 

5 kommentarer:

Petra sa...

Åh, vilken vecka! Men vad tur att du fick hjälp! Bara att lyda och ta det lugnt nu med andra ord, fötterna på soffbordet med gott samvete. ;-)

Ingela sa...

Tur att du fick hjälp!
Ha en trevlig helg!

Villa Ell sa...

äh fy stackars dig... skönt att hon knäckte till och drog i dig så du kan få besök av goda vänner och gå på teater utan att pinas

Önskar dig en fin fredag
Kram Sandra

Hemma på Sjuan sa...

Stackare! Jag har diskbråck så jag förstår vad du menar... Hoppas du får en fin helg och att ryggen håller sig bra. Kram Suss

Funccis sa...

Oj oj vännen!! Tur att du blivit i skick nu! var FÖRSIKTIG snälla!