torsdag 29 juli 2010

Amos Andersson


Fram till förra veckan hade jag ingen aning om vem han var - grundaren av tidningen Hufvudstadsbladet. Nu har jag besökt hans magnifika hem, som är beläget på Kimitoön i södra Finland. I den ståtliga villan med underbar utsikt, omgiven av äppelodlingar och en fantastisk trädgård, bodde han alldeles ensam, Amos Andersson. Omgiven av tjänstefolk förstås.


Hans hem var inte som vilket annat hem som helst. Förutom stort och mäktigt, var det inrett med vackra möbler. Inspiration hämtad från andra länder, speciellt italienska influenser har varit rådande.

Visst vore det underbart att sitta ute på altanen och dricka morgonkaffet, njuta av den vackra utsikten och stillheten runt omkring. Men kanske man skulle känna sig lite ensam och vilse bland de många rummen och ståtliga möblerna...


Jag är nöjd med en visit hos Amos Andersson. Sedan åker jag nöjd och glad hem till vårt lilla näste.

8 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Visst är det ståtligt, men kanske inte precis hemtrevligt och mysigt... Särskilt inte att bo där ensam :(
Fast trevligt ställe att besöka förstår jag!

Ocean showroom sa...

Låter som om du har en härlig sommar. :-) Mumin hade vi uppe som förslag men det blev Vimmerby i år. Värderar det absolut till nästa år. Ha en skön dag! Kram Alexandra

Livet på Vestergård sa...

Vilket hem! Men jag kan tro att ensamheten känns mer påtaglig med ett så stort hus.
Hellre en mysig stuga med familjen runt sig :)
Ha en skön fredag!
Kram Kicki

Livet på Vestergård sa...

Hmm ...torsdag menade jag nog :)

Louise sa...

Ja det är ett vackert ställe!! Du visar fina bilder!

Anonym sa...

Härliga bilder från Söderlångvik! Amos från Brokärr var en liten man som blev "stor". Han började förtjäna till sina rikedomar med att öppna grindar som fanns på hans ö, och fick en liten grindslant.... Kram!!

Lena sa...

Fina bilder! Söderlångvik och trakterna där omkring är bekanta för mig sedan barndomen. Den tjusiga gamla båten på nästsista bilden tillhör min mammas kusin :)

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

wowowo for et hus..slott:)
jo da kunne flyttet inn der med noen tjenestefolk:)
edddaKlemmer