tisdag 2 mars 2010

Italien


En intensiv helg i det underbara Italien. Det var vad vi hade maken och jag när vi åkte iväg utan barn, och bara fick rå om oss själva uner en långweekend. Det gick bättre än väntat (att vara utan barnen alltså) för i detta främmande land, med så mycket nytt och inspirerande runt omkring... hektiskt kaos och pulserande liv... hinner man inte tänka på mycket annat. Vi njöt, åt gott, shoppade, insöp Medelhavsluft...

Livorno


På lördag förmiddag hade min man träff med Fabio i kuststaden Livorno. Vi körde dit från Milano, och eftersom staden visade sig vara en mycket idyllisk hamnstad var vi trivdes bra, beslöt vi oss för att stanna där en natt till. Passade mig perfekt... härlig atmosfär, utsikt över båthamnen, nära till shoppingstreeten, härliga människor och god mat.


Pisa

På söndag körde vi in till Milano, gjorde en avstickare till Pisa och lutande tornet, och sedan hann vi med sightseeing i Milano.

Milano

En mycket lyckad resa. Nu är vi tillbaka i vårt snöiga hemland, med sportlovsveckan framför oss. Ute  är det grått och mulet med snöslask som vräker ner. Jag är tacksam för den goda pastan och peston jag hade med hem... sluter ögonen och njuter av den goda maten (inbillar mig att jag fortfarande är i Italien).


Nu ut i snödrivorna gott folk! Ha en skön vecka!

Kram Sabina

14 kommentarer:

Susie sa...

Skönt med lite miljöombyte :)

Lilith sa...

Låter som en riktigt härlig weekend på tumanhand! Åh, bilderna får mig att längta tillbaka till Italien... Det är ett fantastiskt land med mycket att se! :)

Livet på Vestergård sa...

Det låter som en fantastisk weekend. Du beskriver det så vackert och visar så fina foton så man riktigt längtar efter att åka dit :)
Ha ett bra sportlov!

Lena sa...

Oj vilken resfeber jag fick nu :) Låter som en toppenweekend!

Ha ett kul sportlov!

Braheliving sa...

Låter som att ni har haft det härligt! Jag har också varit i Pisa (-89) och då fick man ännu gå högst upp i tornet..

Ha ett skönt sportlov i snörusket!

Kram Tina

StrandviksVillan sa...

Så glad för er skull att ni fick en så lyckad helg!!
Lät verkligen underbart :)

Kram!

alegni sa...

det är lite andra vyer där ni tillbringade er helg än där vi tillbringade vår ;)
visst är det kul att åka iväg, men ännu skönare att komma hem efter en lyckad resa.
jag har skottat snö idag, men nu ikväll märks inget av det. det har kommit ner nästan lika mycket igen, suck.
kram

Lyckoslanten sa...

Vilken härlig långhelg du fick! Åh, Medelhavet! Italien är verkligen speciellt, men det lutande tornet i Pisa har jag aldrig sett live. Det där lever du länge på! Mailen jag skickade har ingen brådska! Ha ett skönt sportlov! ♥ Ann-Lis

Lilja's Corner sa...

Vill också... Det ser så vårigt och härligt ut!

Limetwig sa...

Så härligt att resan varit bra!
Du har något att hämta hos mig! Åse

Kamomilla sa...

Åh vad härligt ni haft!

Louise sa...

Härligt härligt! Pisa har jag heller alldrig sett men är nog Italienfrälst! :O) Tack för nyckelhållaren, den är i användning redan :O)

Helenas loggbok sa...

Vad härligt med några dagar på tu man hand! Vi är jättedåliga på det och nu när vi inte bor i Sverige har vi svårt med barnvakt. Vi passade på i julas att vara några dagar i Stockholm utan barn, det var mysigt.
Min Jens ska till Milano på söndag. Vi har ju inte så jättelångt dit härifrån, åkte förbi där i påskas på väg hem från Rivieran.
Ha det gott!
Stor kram
Helena

Stjärnor & Champagne sa...

Så underbart. Skulle gärna vilja se lutande tornet/ Kram Anne