måndag 7 december 2009

PepparkaksbakGomorron alla självständiga finländare (och alla andra med)!
Hoppas ni hade en trevlig självständighetsdag, oberoende om ni firade på slottet eller någon annanstans. Själv firade jag någon annanstans men hade det trevligt ändå!

Vår vana trogen bakakde vi pepparkakor, hela familjen tillsammans. Degen smakade gott som vanligt, godare än själva pepparkakorna. Hemma doftade det JUL!


Men jag har ändå svårt att förstå...tänk, att det bara är två och en halv vecka kvar till jul! Mycket att stå i med de kommande veckorna alltså. Det står några julfester på programmet, handla julklappar, fixa julmaten, hämta julgranen. Nu blir jag nästan lätt stressad... måste stänga datorn och börja göra något!


Ha en bra vecka! Ta det lugnt kära vänner, stressa inte utan njut av juletiden och mys tillsammans med dina nära och kära!

Kram Sabina

9 kommentarer:

Jenny sa...

Godmorgon Sabina!

Här tände vi två ljus i fönstret igår på Självständighetsdagen:)

Vad mysigt med pepparkaksbak, underbara bilder!!

Vilken vacker musik du har på bloggen, sitter här o njuter..

Ha en bra dag!

Kram Jenny

Anonym sa...

Pepparkaksbak brukar också stå på programmet hos oss på självständighetsdagen.

Mysiga bilder :)

Och ja! Lovar att njuta av juletiden :) Tiden går ju så förfärligt snabbt!

Åsa

Livet på Vestergård sa...

God morgon! Här var det också pepparkaksbak som stod på programmet i går. Det doftar gott i huset ännu i dag.
Det är mycket som ska hinnas med, men kom i håg att njuta också !
ha en riktigt bra dag!

alegni sa...

when you put it like that blir jag ju nästan stressad. jag brukar starta med julförberedelserna rätt tidigt, men än har jag inte gjort något. får nog åka till stan och åtminstone handla 3 kg strömming idag...
din lilla pepparkaksbakerska är s å s ö t !
kram

Anonym sa...

Vad duktig hon har blivit som börjat baka pepparkakor redan! Degen brukar vara godast vill jag minnas. Det är så länge sedan, som min mamma bakade med mej.Mitt jobb var alltid det som kom på första plats i juletid då mina barn var små, man försökte julstäda med sönderspruckna fingrar dom sista timmarna. Som tur var fanns mormor.

Anette Willemine sa...

Ja, dagene skulle egentlig ha litt flere timer frem mot jul. Vi får heller slakke litt ned på kravene våre og nyte denne tiden.
Herlig søt pepperkakeprinsesse!

Ønsker deg en deilig mandag!

Klem fra Anette Willemine

Anonym sa...

Oj så flitiga ni är! Och vad duktig er minsting är och alla andra också för den delen. Ha en trevlig början på arbetsveckan. :) Kram Mia H.

Limetwig sa...

Så mysigt ni ser ut att ha haft det... här har vi inte hunnit varken baka eller planera när det ska bakas... vet inte hur tiden ska räcka till! Vill för mycket tror jag måste börja sortera i tankarna...Inte stressa, inte stressa... hur lyckas man med det?

Ha det bäst! Åse

Stjärnor & Champagne sa...

Vilka härliga pepparkaksbilder...Hm får en liten påminnelse att jag måste ta tag i detta också. Tänkte lämna över det till barnen i år.
Ha det gott vännen/ Kram Anne