torsdag 3 december 2009

Bjuden på lunch

Jag satt just och läste igenom alla kommentarer från gårdagens inlägg... tack alla ni som orkat svara! Det är såå kul att läsa om andra människors jultraditioner och se hur dom varierar, inte minst till vårt grannland utan även i vårt eget avlånga land.




Tänk, att det är så intressant att kika in i andra människors traditioner... och liv! Nyfikenhet? Javisst! Det som ju är så fantastiskt inom bloggvärlden är att man - helt oinbjuden! - kan stiga in i okända männsikors hem och titta hur dom har det. Man behöver inte ens knacka på, det är bara att kliva in! Låta sig fascineras av alla de vackra hem som bjuds på, bli inspirerad och drömma sig bort. Är det inte trevligt??



Bild Braheliving


Igår var jag själv inbjuden... faktiskt på riktigt...på besök i ett mysigt hem. Det var en av mina vänner som hade bjudit in mig på lunch. Där satt jag och njöt! Hon har det så mysigt och ombonat i sitt vackra hem och det är alltid lika trevligt att komma dit. Vi satt och åt i matsalen vid hennes  gustavianska möblemang, drack vatten ur vinglas, åt blåbärspaj med vispgrädde till efterrätt. Vilken lyx med sådan uppassning för en hemmamamma som jag! Tack min vän för lunchen!

Vill ni se hennes fina hem kan ni kika in i hennes blogg Braheliving, där hon bjuder på glimtar från hemmet.

Idag är det verkligheten som kallar. Nej förresten... jag ska ju på kaffe till en annan väninna idag. Jag börjar verkligen gilla mitt liv som hemmamamma!!! Men före det är det vardagen som kallar. En snabbtur med dammsugaren genom huset... så är veckostädningen gjord. Så får det bli denna vecka! Det finns så mycket roligare saker att göra än att städa.

Vi ses! Tjingeling!

9 kommentarer:

Louise sa...

Lyxigt att bli bortbjuden på lunch...tyvärr är alla mina väninnor på jobb men kaffe brukar det bli allt som oftast och det känns riktigt bra det också!! Nu ska jag kika in hos din väninna. precis som du skrev är detta med bloggar ett ypperligt tillfälle att titta och beundra fastän man inte blivit personligen inbjuden! ha en skön dag!

Livet på Vestergård sa...

Så roligt att bli bjuden till vänninor! Sån tid är väldigt viktig också!
Ja visst är det roligt att kunna gå in och besöka alla dessa fina hem som andra bloggare bjuder på. Det är roligt att själv få besök också, och om det sker via bloggen behöver man inte ens bry sig om att damsuga innan ;o)
Ha en bra dag!

Karna sa...

Er så enig, veldig koselig å se hvordan andre pynter og lager det koselig rundt seg....flotte bilder dette også!

alegni sa...

vad mysigt det låter med vänninnelunch mitt i veckan.
ja, visst är det kul att få titta in hos folk, helt incognito om man så önskar.
hoppas ni får ett mysigt veckoslut. själva ska vi norrut imorgon och söderut på lördag. kram

Lyckoslanten sa...

När man jobbar utanför hemmet långa dagar och kvällarna fylls med planering är det så behändigt att ta en snabbvisit i dessa fantastiska bloggar, som din. Visst är det fantastiskt att dela med sig! Man är alltid välkommen. Önskar att det fanns mer tid för verkliga besök. Här på bloggen är det så enkelt att säga: Vi ses! :o)

Ocean showroom sa...

Her hadde jeg gått glipp av en del flotte innlegg, men nå har jeg fått lest seg opp! Jeg er så imponert over bildene dine! Hva slags kamera og utstyr(linse) bruker du?
Håper du har det fint!
Klem, Lene

Pink and white dreams sa...

Hejsan

vad härligt att få sätta sig vid färdigdukat hos nån annan. Riktig lyx. Jultårtor, julmust och glögg är måsten på jul även hos oss. Skriver här eftersom jag inte hann kommentera på gårdagens inlägg.
Idag blev jag bjuden på årets första tårtor och oj vad gott det var.

Kram Sabi

Ocean showroom sa...

Hejsan! Nu har jag blivit moster! :-) Ska åka för att se henne imorgon. Mysmys!! Visst är den härlig bloggvärlden! Man kan sitta i pyamasen och promenera runt bland hemmen. :-) Tur att man kommer sig ut i verkligheten ibland också! ;-) Kramkram Alexandra

Anonym sa...

Hur bär Du Dig åt för att få till sådana bilder med DEN stämningen!! Snyggt jobbat som vanligt!

Agneta