lördag 21 november 2009

JulöppningIgår var det julöppning här i staden. I duggregn gick jag och barnen ut för att se på jultomten, julljusen och tillhörande julprogram. Nu skall man ha julkänsla!! Idag lyste solen, 6 grader varmt... vi gick runt på stan igen och jag fick riktigt vårkänslor!
Man kan ändå inte undgå att se att julen är på kommande. Butikerna är överfulla av julpynt och saker. Pepparkakor, julskinkor, julchoklad, jultomtar, chokladkalendrar... Men hur jag än försöker så infinner sig inte julkänslan. Var kan man köpa den??Har laddat upp med julgodis till kvällen i alla fall. Jag ska vara ensam hemma, med sällskap av en ettårig liten tjej. Vi ska ha det så mysigt på tumis. Jag köpte ett paket fotvårdsprodukter och ska skämma bort mig själv med härligt fotbad... och julgodis!

Hur är det med er, hur laddar ni upp inför julen och har ni redan julstämning på topp?

Jag önskar er alla en riktigt skön helg!

Kram Sabina

17 kommentarer:

Sara sa...

Jag har också gått runt på stan idag och inte riktigt förstått att de flesta faktiskt är ute på julshopping! Måste bara försöka lita på kalendern att det faktiskt bara är en månad kvar till jul...

Själv har jag idag satsat på nyåret, fast det oxå känns långt borta... (bl.a. tittat på boleron åt tjejerna) ;)

Tittade själv också på fotvårdsprodukter idag, men lämna dem i butiken tillsvidare.

Ha en skön kväll!
-S

Galleri MochB sa...

Julstämningen infinner sej inte riktigt med detta väder, fast idag skiner solen så då steg humöret åtminstone några grader ;O)
Ha en skön kväll!

Louise sa...

Måste faktiskt erkänna att julstämningen har dalat lite....hade mera julstämning i början av november då vi hade kallare här hos oss i söder...men jag litar på att den kommer igen!! Ha en skön kväll!

Funccis sa...

Har inte Eros Ramazotti sjungit in OH HOLY NIGHT? Det sku vara något kanske.

Lyckoslanten sa...

För mig som jobbar i skolan blir det mycket julsånger och massor med pyssel där. Hemma blir det enkelt eftersom tiden inte medger några utsvävningar. Jag satsar alltså på barnen (andras). Mina vuxna söner är glada bara de får mycket och god mat under julhelgen. :o)

Ps. Jag är jätteglad över mina vackra smycken!

alegni sa...

det är lite si och så med stämningen än så länge, men jag är övertygad att den kommer för att stanna snart!
ha en mysig kväll!
kram

Lilja's Corner sa...

Jag tycker inte att det är så bråttom med julkänslan ännu. Den kommer väl så småningom. Men jag har tänkt börja locka fram den lite i taget nu med att städa, ställa fram lite julpynt och pyssla lite jugransdekorationer. Sen är glögg och pepparkakor inte helt fel! :)
Bilderna du visar är jättevackra!

Ocean showroom sa...

Ikke fått den store julestemningen ennå, men prøver å "spare" litt på den;)Tror julemusikk er det som setter meg mest i stemning, og den tar je ikke fram før desember. En varm kopp med gløgg hører også med, men den har jeg heller ikke kjøpt inn. Et lite snødryss gjør jo heller ingenting:) Men snart skal jeg kose meg masse med dette:)
Ha en fin kveld!
Klem, Lene

Livet på Vestergård sa...

Jag tror nog att vi hinner få julstämning ännu. Det är ju nog så att vädret har ganska stor betydelse här. Helst ska det vara snö och minusgrader för att man ska känna julstämning :)
P.S Tack för leveransen :o)
Ha en fortsatt bra helg!

Thomas sa...

Här i Istanbul har vi varit på seasafari idag och sett massor av intressant arkitektur, men någon julstämning blir det nog inte på länge ännu.
Ha det bäst. T

Lilith sa...

Ja, inte vill julkänslan riktigt infinna sig än... Särskilt inte nu när det är plusgrader och solen skiner! Vad härligt det är med sol efter alla grå och trista dagar! Julkänslan infinner sig nog så småningom, ska vi tro... :)
Vilka härliga bilder! Gillar särskilt den med gottelådan, åh så fint och gott det ser ut! Var har du hittat allt det där? *sugen på gott*
Ha en riktigt skön söndag!

AkH sa...

Ja julstämning kan vara svår att köpa men den brukar infinna sig hos mig när jag känner doften av apelsin och tända ljus. Då blir det pysslande här! Har själv inte varit ute på stan på ett tag, får ta en dag nu för att se i alla julfönster. Fin blogg du har, hittade hit idag! Ha en bra dag!
Anna-Karin
hemochting

Kamomilla sa...

Har nog börjat pynta sådär smått, men det brakar nog loss sådär kring nästa helg skulle jag tro :)
Vilken söt korg med pappersrullar i ! :)

mitt skärgårdsliv sa...

Jag röjer och städar hemma så jag kan börja pynta i slutet av veckan! Då ska jag bara njuta och hoppas att julstämningen kommer :)

Ocean showroom sa...

Mitt julmys startar nästa helg men de flesta julklappar är jag faktiskt färdig med! Ha en fin kväll. Kram Alexandra

StrandviksVillan sa...

Jag har en riktigt skön lugn julkänsla i mig i år :)
Har börjat på i god tid så mycket är redan klart, har t.o.m. handlat många julklappar. Idag fixade mannen julbelysningen ute så det är också klart.

Har ändå inte bakat nåt ännu, men sånt tar jag inte så hårt på ;) Julstädning, vad är det? Man röjer och putsar väl där det behövs året runt ändå ;)

Ha en fin ny vecka och hoppas du hittar din julkänsla!
Kram!

Lena sa...

Jep, vi var också och tittade på julgatan igår, men vädret fick mig att tänka på påsktider. Kändes som en vårkväll faktiskt!

Men nu har jag kört igång med julstädning och dricker lite glögg mellan varven så nog börjar det väl kännas som jul snart, hoppas jag...