fredag 23 oktober 2009

Boo!

Här kommer några inspirationsbilder inför Halloween...

Bilder Martha Stewart


Jag kan bara inte låta bli att skratta åt dessa fulingar... Vem har kommit på idén att skära ut spöken och dödskallar ur pumpor!?! Tänk bara vilket jobb det måste vara! Undrar vad grannarna skulle säga om jag skulle "spöka ut" hela vår gård med lysande pumphuvuden...

Själv brukar vi inte fira Halloween. Jag brukar tända ljus på gravgården och sedan firar vi en normal helg tillsammans hela familjen. Men det tycks bli mer populärt, även här i vårt land, att fira Halloween.
Brukar ni fira Halloween?

Nu är det helg igen, och tid för familjen att vara mera tillsammans.
Önskar er alla en Trevlig Helg!

Kram Sabina

13 kommentarer:

Sofia sa...

Tänk vad mycket mysigt man kan göra med pumpor.

Själv brukar jag inte direkt fira men pyntar lite och ser gärna på lite mysrysiga filmer (allt jag klarar av). Tycker det är rätt trevligt att det händer något vid denna annars rätt så trista tid på året.

Tina // Peppar och Vanilj sa...

Haha...jag håller med! Halloween är knasigt! Andra får hålla på med det, jag hoppar över (nästan helt)

K R A M // T i na

Ocean showroom sa...

Jag har bott i Usa och tycker därför att Halloween är lite kul! :-) halloween och all helgona är dock två skilda saker för mig! jag tänder också ljus på gravarna och inga pumpor blandas in i det!! hennie som i Slettvoll!! Jaaaa!!! Ska hämta den idag. Kram Alexandra

Lantliv på Holm sa...

Hej Sofia!

Barnen har älskat det här med att få klä ut sej på Halloween men det börjar lugna sej nu.

Annars firar vi också helgen med att gå till våra kära på kyrkogården, tända lite ljus och fundera en stund. Äta middag tillsammans - gärna lite festligare eftersom det ändå är en lite högtidligare helg.

Ha en fin helg!
Kram Camilla

Lantliv på Holm sa...

Hej igen SABINA! FÖRLÅT - jag skrev fel namn - ber så mycket om ursäkt!!!!

Hemmets ljuva stunder sa...

hej!

när barnen är mindre så brukar de uppskatta utskurna pumpor!

Det är lite mysigt med pumpor! Det ger en viss stämning!

super häliga bilder!

Lilith sa...

Ja, säg det, vem som kommit på att skära ut figurer i pumpor! Det är väl dessa galna amerikaner misstänker jag...
Vi brukar inte heller fira Halloween, men det har alltid varit tradition att tända ljus på gravgården och alldeles särskilt sen pappa dog för 1½ år sen har det fått än större betydelse. Ifjol var alla som förlorat någon nära anhörig under året som gått bjudna till kyrkan och det var en både speciell och sorglig gudstjänst.
Önskar dig också en trevlig helg! :)

Lilja's Corner sa...

Superfina pumpor! Men vilket jobb! Vi har någon gång gått på maskerad på Halloween och så har jag en fin liten porslinspumpa som jag fått av en vän som var på resa till USA. Men inget desto mera. Däremot brukar jag ofta ha kalas på allhelgona eftersom jag fyller år 4.11.

Ha en skön helg!

Kamomilla sa...

Firar nog bara Halloween på jobbet. Hemma tänder vi ljus. För mig är det en stillsam helg, inget härjande tycker jag det ska vara.

Louise sa...

Fina bilder du visar. Inget firande här heller...bara vanligt helgmys!

sinnlighet sa...

Woooooow så finfina bilder!

Agneta

alegni sa...

jag förstår mig heller inte på halloween. när grabbarna var mindre brukade någon av kompisarna ordna maskerad på halloween, men inte nu längre, tack och lov.
här firar vi allhelgona på traditionellt finländskt vis - lugnt och sansat :)
pumpkin pie har jag bakat ganska många gånger och den är rätt god, men en smak som man måste vänja sig vid för att gilla.
skön helg!
kram

Lena sa...

Fina bilder! Nej, inte firar vi Halloween direkt. Tänder några lyktor ute på gården nog. Förra året skrämdes jag nästan ihjäl av grannens ungar som stod utklädda bakom dörren vår. I år ska jag vara beredd :-)