onsdag 2 september 2009

Estetik - säkerhet

Efter att i mitt stilla sinne ha ommöblerat vårt vardagsrum i femtiotolv olika variationer, och i praktiken genomfört några av versionerna, har jag idag kommit fram till att jag får börja om igen från noll! Orsak: en niomånaders baby som börjat vidga sina vyer och röra på sig, med den påföljden att hon tar tag i allt och river ner det hon kan!

Idag åkte en stor spegel i golvet, som stod lutad mot väggen (tillfällig inredningslösning). Tur i oturen, så klarade sig både babyn och spegeln. Det är dock inte första gången speglar åker i golvet här - dom är förvånansvärt hållbara!

Nu är det alltså så att säkerheten går före estetiken. Så idag ska jag... surprise(!)... möblera om vårt vardagsrum! (och jag vet absolut vad min man kommer att säga om det när han kommer hem ikväll... eller så börjar han vara så van att han inte säger någonting alls!)

7 kommentarer:

Helenas loggbok sa...

Hej!
Vilken tur att både barn och spegel klarade sig. Är man dessutom skrockfull med spelgar som går sönder (som jag är) så var det ju extra tur att spegeln höll!!!

Vad go du är som möblerar runt som en toka där hemma! Kan ju bara gissa vad mannen tycker, hi, hi!

Ha en bra dag!
Kramar
Helena

Vekarus sa...

Onneksi mitään ei tapahtunut!

StrandviksVillan sa...

Ojoj du Sabina!
Gissa om jag känner igen mig!!
Varför blir man aldrig nöjd med möblerandet, jämt hittar man på nåt nytt... Antingen för att man vill få plats med en annan möbel eller av andra praktiska skäl - och för mig kan det ta flera dagar/veckor innan jag är nöjd, sen hittar jag återigen på nåt nytt. Så visst suckar min man ofta också, hihi!

Men tiden går fort och man kan plocka fram saker igen. Det märker jag nu då småttingar kommer på besök att vårt hem inte är riktigt så "babyvänligt" mera :)

Angående ditt tidigare inlägg om att projekten aldrig tar slut - vi bor ju i nybyggt hus sen snart tre år men det är ändå inte färdigt... I vinter har jag förhoppningar om att få in Högfors-spisen i köket och bastun inredd för att tas i bruk. Vi får väl se då sen...

KRAM-KRAM!!

mitt skärgårdsliv sa...

Tur att både babyn och spegeln klara sig. Om möbleringar är svårt att genomföra i vårt vardagsrum men däremot kunde jag byta om till andra möbler ;) Lycka till med möbleringen.

alegni sa...

oj, tur att båda klarade sig. i det skede ni befinner er nu är det nog viktigare med säkerheten. allt det andra får komma sen när det är så dags!

jag undrar om man någonsin nöjer sig med det man har eller hur man har det, eller om man alltid strävar efter o drömmer om något ännu bättre. vore skönt att kunna sätta sig ner i soffan en dag o tänka att nu har jag nått ditt jag har velat. så här ska det se ut... en tid. men tänk samtidigt så tråkigt det vore att inte ha något att se fram emot ;)¨
kram!

Kamomilla sa...

Inte så mycket att göra än att ta säkerheten först... Och visst är det ju alltid lite kul att förändra! Och nu behöver du ju inte förklara för maken annat än det där med säkerheten... ;)

Bella sa...

Vilken tur att det gick bra med din lilla baby och med spegeln, är skrockfull och flera år av olycka känns inte så välkommet..

Alltid kul att möblera om, hoppas du och maken :) blir nöjda!!

Kramar Bella