tisdag 1 september 2009

Mycket inspiration

När hösten kommer får jag mycket inspiration och idéer till allt som jag skulle vilja fixa och göra om hemma... alltför mycket! Det känns som en ny start, när skolorna och jobben börjar och man vill göra lite nytt hemma. Känner ni igen er?


Problemet är bara att jag inte vet var jag ska börja. Vardagsrummet står nog högst på önskelistan... har funderat på att "bara" byta tapeter, för att få lite nytt stuk på rummet. Men jag vet inte om det är någon bra idé att bara fixa lite när hela rummet borde göras om (väggar, golv, möbler) för att få den rätta enhetliga stilen.

Så igår gjorde jag bara en enkel ommöblering... som jag inte ändå är helt nöjd med. Jag har också en gammal brun skänk som jag ska måla vit, som jag har tänkt skulle passa i vardagsrummet. Och så har jag tusen andra idéer för vardagsrummet...

Sedan kommer hjälpköket, och jag säger bara hjälp...! Det är vad jag borde få! Hjälp med att planera hela rummet. En fd. matsal, som vi har gjort om till hjälpkök. Men badrummet, som ska inrymmas i samma rum, är ogjort ännu och inga saker egentligen på sin rätta plats.

Sist men inte minst, kommer kalltamburen, som ska isoleras och göras till en varm, praktisk, och fin tambur! Ja och så skåpen till båda barnens rum, och ... ja, listan tar aldrig slut!!!


Jag vet inte var jag ska börja och har funderat på det nu i några dagar. Ute skiner solen så medans jag fortsätter fundera ska jag gå ut och se om jag hittar något trevligt att pyssla med. Var uppe på vår uthusvind igår och rotade bland gamla saker... hittade denna gamla kärra som jag tog ut på gården och dekorerade med lite blommor.

Min inspiration får spira lite till. Inne hinner jag nog vara sedan när hösten kommer på riktigt, med regn och rusk. Då kan det vara läge för att riva tapeter inomhus.
10 kommentarer:

Vekarus sa...

Ihanat kärryt!

alegni sa...

men hjälp, så många planer du har! ni har ju redan så fint som det är! fast jag vet hur det är o har själv många gånger undrat om man någonsin blir nöjd, eller om man alltid strävar efter något bättre.
ha det gott i solskenet! jag har fullt upp o hinner inte alls gå ut o njuta av det vackra höstvädret :/
kram!

Tiinali sa...

Hei, minullakin on pitkä lista.... Meillähän on siis koko asunto tyylineen päivineen vuodelta 70. Hip hip hurraa! Eli remontin alle joutuu koko koti jossakin vaiheessa meilläkin... Parvekkeella minä olen nyt pynjännyt kun saatiin lasit suojaksi. Eli vähän samat tunnelmat kuin sinulla. -Tiina

Helenas loggbok sa...

Hej!
Jag är oxå som du, får massor av inspiration och en nykick av hösten. Normalt sett, vill säja... när jag bodde i Sverige.

Nu hyr vi hus här i Luxemburg och vi kan inte direkt göra något med huset som är nybyggt. Inomhus känns inte heller någon idé att göra så mycket som kostar pengar eftersom vi ändå inte ska bo här i mer än ett par år till.

Frustrerande känsla..... som inte får mig att må så bra. Idag är, som du fårstår, en "längtar hem dag". Funderade på det idag innan jag läste här i din blogg att jag saknar det där med att gå och fundera och planera för allt man vill göra hemma, precis som du gör just nu. Även om man inte kommer till skott med allt på studs, så är ju halva nöjet att gå där och fundera..... och det är höst och mys för mig.

Ha en skön dag!
Kramar
Helena

Lilja's Corner sa...

Jag känner helt igen mig. Mitt huvud är fullt av inredning och pyssel just nu så jag har stora problem att koncentrera mig på arbete...
Det är svårt att veta var man ska börja då man har huvudet fullt med idéer och hemmet fullt med projekt. Min metod är att skriva listor och utgående från dem försöka prioritera. Det funkar ibland...
Njut av sensommarsolen!
/Nina

Ocean showroom sa...

Jag känner absolut igen mig! får massor av energi och inspiration när hösten kommer. Sliter dock med lite av samma problemställning som du! Hur mycket ska man göra när det kanske bara är ett tag tills man måste göra ett "riktigt" lyft! Trevlig kväll kära du! Kram alexandra

Galleri MochB sa...

Det är ju roligt att drömma och planera också ;O) Så fin kärra du hittat!!

Stjärnor & Champagne sa...

Ja herregud jag känner igen mig precis...Jag har sååå många ideér, det gäller bara att förverkliga dom och ta tag i dom. Min man bara skakar på huvudet åt alla saker jag vill göra.

Kram kram Anne

StrandviksVillan sa...

Låter helt och hållet bekanta dina funderingar :)
Själv vill jag ju ha nya tapeter i köket, fast vi knappt bott här tre år... Det knepiga är bara vem som ska sätta upp dom :P Jag vet ditåt vad jag vill ha nu nämligen.

Vi har haft en gammal fin skottkärra av trä, men den har gått sönder tyvärr. Har en gammal stor spark, den är fin att pynta med på vintern. Jag har inte börjat höstpynta överhuvudtaget ännu.

Ha en fin dag, själv är jag ledig och ska ha en väninna på besök :)

Lotta sa...

Vad kul det är att bara planera, eller hur!
Man måste ju ligga nätterna igenom ( så gör jag) och fundera igenom hela hemmet INNAN man sedan börjar dra runt möbler eller dra ner tapeter eller måla... till resten av familjens stora glädje. Jag är säkert en typisk tvilling eftersom de ju älskar ombyte.... That´s me.
Det skall bli kul att se hur du förverkligar dina planer.
Ha det så bra där i norr!
Kram,
Lotta