torsdag 23 juli 2009

Tidig morgonDethär är en av mina tidiga morgnar här ute vid sommarstugan. Jag kan inte sluta fascineras av naturen runt omkring... hur allt ser annorlunda ut beroende på om det är morgon eller kväll, sol eller dimma, varmt eller kallt. Trots att vi bor på ett och samma ställe, känns det som om vi skulle vara på olika ställen varje dag, bara beroende på vädret! Och då har vi ju inte upplevt alla olika årstider här än... jag kan bara föreställa mig att vintern kommer att kännas som ljusår ifrån sommaren!


En annan sak som jag har upptäckt - på nytt kan man säga - är alla de fina blommor som finns runt omkring, i skogen, längs vägarna, på ängarna... bara att plocka och njuta av! Vilket påminner mig om mina barndoms somrar, som var fyllda av vackra ängsblommor. Jag har bott så länge i stan nu, så jag har trott att jag måste gå till blomsteraffären var gång jag vill sätta blommor i en vas eller plantera på gården. Nu kan jag plocka vilda blommor och göra egna fina arrangemang av dem... dekoratören inom mig njuter :)

Så mina tidiga morgnar härute blir en tur ut med kameran. Jag som trodde att det skulle bli gympaskor och en morgonlänk - nehej!!!

10 kommentarer:

Vekarus sa...

Ihana ulko-ovi teillä! Meillä on noita samoja kukkia rantaniitty täynnä, mikä mahtaa olla niiden nimi. Aurinkoista päivää!

Kamomilla sa...

Mmm. Riktigt vackert! Man blir riktigt lyrisk! Fina bilder!

Malin sa...

Det är fantastiskt med sommarmorgon!
När man ser dimman över sjön eller åkrarna lätta samtidigt som solen spricker igenom. Härligt. Det är då man vet att man lever och att det är värt att kämpa för.
MVH Malin

alegni sa...

för att inte tala om hur annorlunda det doftar beroende på väder o vind!
kram

Sanna sa...

Så vackert!Jag tycker också att det är jätte fint med morgondis.
Ha en bra dag!
Kram Sanna

Jenny sa...

Hej Sabina!
Ett härligt inlägg o vackra bilder:)

Ha en skön kväll,
kram Jenny

mitt skärgårdsliv sa...

Så fina bilder. Visst är det härligt med naturen runt sig, njut av varje stund!! Ha en bra kväll!!

Anonym sa...

Fläderbusken du har i krukorna fanns vid "Ernstas" bl.a. Renfanan som nu börjat blomma är oxå vacker i stora krukor som dina, passar bäst ute för doftens skull. Den kan man plocka stora buketter av, hänga upp och ner och torka. På mörkt torrt och varmt ställe (gäststugan) så behåller den färgen. Till sist spraya med tex Maston blanklack. Ma

Sand mellan tårna sa...

verkligen superfint! Massor av härliga bilder i din blogg.

Kram Linda

Stjärnor & Champagne sa...

Ser lika härligt ut som vanligt. Ja bloggträffen var så kul, mycket fnitter, bloggprat....Lever på den kvällen länge kan jag säga. Ha det så skönt ute i erat fina fina sommarhus.
kram Anne