fredag 24 juli 2009

Terrass


Jag kom just på att jag inte har visat bilder från terrassen sen den blev klar, eller nästan klar, det saknas ännu småsaker som sidobräder runt om samt räcke. Men de är obetydliga saker - så länge terrassen går att använda är det bra!


Vi har nog hunnit sitta här i solen ett par gånger. Men det känns som att sedan terrassen blev klar har det varit mera mulet än soligt!


Den gamla träkistan, som får fungera som bord, hittade jag ute i gårdsbyggnaden hemma på vår gård när vi flyttade dit. Man hittar många "fynd" i gamla gårdsbyggnader.


Det kommer att bli tak på sidorna av huset, samt en bit över terrassen på framsidan. Därför de långa stolparna. Vi är jättenöjda med terrassen, även om det blir mycket jobb när den ska oljas varje år. Men det hör till paketet!

Förra helgen var vi 18 stycken som satt ute och åt - så vi har även fått testa hållbarheten. Den är klart godkänd! :)
7 kommentarer:

Lilja's Corner sa...

Hej Sabina! Det var alldeles för länge sen jag var in hit sist. Vilka magiska bilder du tagit, speciellt vid båthuset! Vilken lyckost du är som har det så vackert omkring dig!

Vilken bra idé med era lampor - det blev lyckat!

Terassbilderna måste jag visa åt maken, han började nämligen bygga vår i förrgår. Fastän det bara är en terass så är det en hel del att fundera på - vilken väg bräderna ska gå, hur stolparna ska fästas, hurdant räcke man ska ha... Er terass är jättefin!

Nu då jag är tillbaka till vardagen efter semestern ska jag definitivt titta in till dig oftare! Ha en riktigt skön helg!

Vekarus sa...

Ihanaa teillä on terassitkin jo käyttökunnossa! Hieno rivistö suksia ja upea arkku!

Lotta sa...

Hej !
Tusen tack ännu för mailet. Har visst program över helgen om det visar sej vara dåligt väder ;)
Snyggt! Terrasen är ju härlig. Typiskt ju att det nu blivit sämre sommarväder. Men vänta bara i august när jag igen blir ledig... då skiner solen- speciellt på Åland där vi då huserar ;)
Roligt med raden av vattenkskidor som står radade där utanför huset... Roligt att barnen tycker om att åka. Älskade själv att göra det när jag var liten.
Njut av veckoslutet och ha det så bra,
-Lotta

Magdalena sa...

Hej , jag hittade hit av ren slump och blev direkt avundsjuk på dina " tidiga morgon" bilder, så härligt ni måste ha det i sommarstället med vatten och sand, vilka vyer!
Hälsningar
Magdalena / Color Sepia

StrandviksVillan sa...

Härligt med stor altan!
Jag tycker det är lite synd att vår blir använd så litet... Man tar sig väl inte riktigt tid att sitta där, finns ju alltid nåt att göra istället. Sen är det också ofta blåsigt, eller så är det för stekande hett... :P
Ja, sån är väl helt enkelt den finska sommaren. Mest njuter jag att vara på altanen sent på kvällarna, när allt är lugnt och det är för varmt inne i huset.

Just nu bankar och hamrar maken ute på huset, mycket småfix kvar trots att vi bott i snart tre år. Han håller på med brotrappan på framsidan nu.

Ha en riktigt fin helg Sabina. Nu ska jag snart skjutsa iväg sonen till kompisen och så bär det iväg på resa :) KRAM!

Malin sa...

så härligt det ser ut.. Jag letar efter en gjutjärnsbänk, men det är lite svårt att få tag i...

MVH Malin

alegni sa...

han har verkligen legat i, din gubbe, som hunnit med så mycket i sommar!
nästa sommar får ni ligga på latsidan o bara njuta av allt ;)
kram!