söndag 19 juli 2009

Jakten på lamporTaklampor finns i mängd och massor. Men när man letar efter den perfekta lampan så hittar man den ingenstans. Låter det bekant?

Vi hade på ett ungefär klarhet i hurudana taklampor vi ville ha ovanför matbordet... inga sirliga eleganta, utan mera ruffa och robusta, som passar i en sommarstuga. Det var när vi sökte sittdynor till trädgårdsmöblerna, och hittade dessa blomkrukor med en plåthink inuti och rottingliknande väv på utsidan, som vi insåg att de var de perfekta taklamporna vi letat efter.

Upp och nervända och med hål borrat i botten för elsladden, fungerar dom perfekt som taklampor. Själv tycker jag att dom är supersnygga!

9 kommentarer:

Sanna sa...

Wow, visst är dom ju supersnygga och originella!!
Kram Sanna

Aratorps Lena sa...

Ja, verkligen snygga! Det vill till att man släpper på fantasin lite grann! De bryter perfekt mot allt det vita och maritima. Grattis! /L

alegni sa...

supersnygga var ordet! o jättekul att använda dem till ngt helt annat än det ursprungliga användningsområdet :)
kram

Vekarus sa...

Ovatpas kerrassaan upeat! Loistava keksintö! Meillä on varastossa Ikean korilamppuja, mutta saa nähdä sopivatko sittenkään...

Helenas loggbok sa...

Hej!
Åh vilka fräcka, fina och roliga lampor! Vad kul att ha något som ingen annan har och de passar ju hur fint som helst till allt annat i er stuga!

Kram
Helena

StrandviksVillan sa...

Det gäller att kunna se på saker med "inredningsögon" för att hitta på en sån fin sak!
Väldigt lyckat!!

Tiinali sa...

Hei, Näää men ;) Eikö vain olekkin ihana olo kun keksii jotain näin loistavaa! Todella hyvän näköiset itse tuunatut lamput saitte! -Tiina

Kamomilla sa...

Jag kan bara gratulera till ett helsnyggt och lyckat lampprojekt! Jag bara älskar när man vänder upp och ned på allt och gör nya saker av något som ingen annan kunnat tänka sig!
Sååå snyggt!
Nu har jag läst i kapp mig med missade ilägg, fina bilder du har.En lisa för själen att kika in här.

Stjärnor & Champagne sa...

Oj vad jag har missat här under min bloggpaus. Fräcka lampor, bra idé....Erat sommarhus är så fint.
Kram Anne