måndag 20 juli 2009

Förgrymmade unge!

"Hujeda mej sånt barn han var, ej värre tänkas kan"... den repliken har väl knappast någon kunnat undgå! Vi fick höra den igår igen när vi var och tittade på sommarteatern Emil i Lönneberga som visades här i nejden.
.
Vi njöt hela familjen, barnen förstås av alla de välkända hyss som Emil gjorde, men jag gillade hela atmosfären runt omkring. Hur dom hade lyckats iscensätta hela pjäsen så att man i publiken kände sig som om man hade levat precis där på gården och varit en del av Emils vardag.

Emil i snickeboa, dit han hamnade gång på gång...


efter att ha hissat lillasyster i flaggstången...

eller fastnat med huvudet i soppskålen...
Förutom de vackra gamla byggnaderna som finns på plats, så fanns där så mycket vacker rekvisita i gammal stil. Hästen, katterna och hönsen bidrog också till att göra hela miljön till ett äkta Lönneberga.Solen sken och det var på alla sätt en perfekt utflykt till Lönneberga!
Vi ser redan fram emot nästa sommarteater, och vi kommer garanterat igen!

3 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Sabina!
Åh vad mysigt med Emil som sommarteater! Honom kan man inte tröttna på, jag o sambon satt o kollade lite när de visade filmen Emil o Griseknoen på tv häromdagen:)

Ha en bra dag,
Kram Jenny

Lotta sa...

Hejsan
Emil är väl en teater som uppskattas av både stora som små. Dessutom är det ju kul med gammeldags rekvisita och djuren...
Har själv sett den just som sommarteater och tyckt väldigt om den....
-Lotta

mitt skärgårdsliv sa...

Sommarteater är så mysigt! Flera år sedan jag var på nå sånt, men nu när barnen börjar bli äldre kunde man tänka sig att fara på nåt även de kan vara med på! Snygga lampor du visar i föregående inlägg :)