torsdag 11 juni 2009

Mitt i byggdammet

Här tillverkas ett miniatyrrum, tapetsering på gång som bäst


Det verkar som att barn trivs i nästan vilka miljöer som helst - så länge inspirationen finns. Under hela vår byggtid har barnen varit med, i värsta dammet och från början till slut. Visst har dom gnällt många gånger och tyckt att det är såå trååkigt... med all rätt! Men ju närmare slutmålet vi kommit, desto bättre har dom trivts. Liksom föräldrarna!

Barnen har själva komponerat och byggt massvis med egna konstverk. Allt från trägubbar och robotar till båtar och hus. Jag, som knappt kan hålla i en hammare ens, tycker det är lite kul att dom även fått lära sig använda borrmaskin, skruvtvingar och annat jag-vet-inte-vad!


Bygghistorik med barn i fokus

Från begynnelsen med trädhuggning på schemat...murning av grundstenar...


montering av hus...... och däremellan en ny familjemedlem :)
... till ett alltmer färdigt hus.


Jag tror att barn trivs med nästan vilket liv som helst, så länge grundtryggheten hos familjen finns. Trots att det är stökigt och bökigt många gånger. Det är ju ändå bara tillfälligt (till nästa byggprojekt) och efteråt kommer dom att komma ihåg byggtiden som en rolig tid. Hoppas jag!


Åtminstone kommer jag själv att göra det- även om jag vill att allt ska vara klart NU!

12 kommentarer:

Vekarus sa...

Juuri näin! Ihan on samanlaiset tuntemukset!

Galleri MochB sa...

Och kanske bra att barnen också får vara med och se vilket enormt arbete som ligger bakom ett husbygge. Våra deltog också och hade både trååkigt och rooligt emellanåt... :O) Trevliga minnesbilder!

StrandviksVillan sa...

Samma hos oss, barnen har deltagit i bygget och det har varit både roligare och tråkigare dagar.

Angående ny familjemedlem så var vår lillkille bara två veckor gammal då vi flyttade in i nya huset :) Gissa hur mycket jag hjälpte till...?

StrandviksVillan sa...

Jodå, visst var det en liten "bybutik" kan man säga, längst bak bland annat krimskrams som var dammigt efter flera år i hyllan fanns några fågelburar!
På CM har dom ju haft väldigt mycket fina saker i marin stil som passar dig perfekt!
Faktiskt så köper jag mycket sällan inredning på just "inredningsaffärer" utan lite här och där.
Kramelikram!

Helenas loggbok sa...

Jag kommer ihåg när mina föräldrar bygde hus när jag var runt 7 år och jag minns bara massa spännande saker som hände.

Visst anpassar sig barn, det ser jag inte minst på våra som nu gått i skolan ett år i ett nytt land och med ett nytt språk som de inte kunde innan.

Kul att se bilderna som är tagna under er byggperiod!
Kramis
Helena i Luxemburg

Radhus och Stuga sa...

Heja på med ert byggande, jag ser att det snart är klart, va spännande att äntligen få flytta in och inreda. Jag är så lycklig för att vi varit och gjort klart köksritningen till vår stuga. Men det köket blir inte inhandlat förrän nästa år... då det är köksveckor på IKEA. Man måste vara ekonomisk...
Vår dotter har varit i "byggbranchen" sedan hon född blev, så hon vet inget annat och är intresserad av inredning precis som jag. 13 år gör väl sitt...
Glöm inte massor med inspirerande bilder på inflyttningen ... Jag avundas dig.
Annelie i Sundsvall

Kamomilla sa...

Du har rätt! Tryggheten betyder mest, miljön kommer i andra hand! Fast jag hade svårt att fokusera på det när jag badade i skulkänslor det sista halvåret före flytten, då vi var tvungna att bo 4 pers i en 12kvm:s bastukammare...
Men det är glömt nu, och några trauman har barnen inte fått! tvärtom, har vi en massa minnen att skratta åt. Det kommer nog era barn också att ha! Vad roligt att se dina bilder.

Du, jag har nämnt din blogg i mitt senaste inlägg. Jag hoppas det är okej...Kika in hos mig!
kram, Kamomilla

Mamma Millan sa...

Hej, vilken underbar blogg!!! Fina bilder ...jag et precis ur det är att bygga med barn...Vi hade 3 små, när vi fick för oss att bygga ut...och lyfta taket, o göra en våning till!!! Jobigt för oss...men de hade himla kul...snickerboa vat dag!!!

Kram Millan♥

fru Sätterlund sa...

Det är fantastiskt vad barn är anpassningsbara :) Jag tycker det är bra att de får vara med och se hur huset växer fram och lära sig hantera verktygen ;)
Vilket otroligt fint hus ni har byggt!
Kram Therese

Anonym sa...

Ni kommer nog att få det sååå fint i er nya villa!! Påråkat med ditt inlägg om barn och byggande och kommentarerna här ovan. Jag som just, igen en gång, satt och funderade hur vår kommande flytt till annan ort kommer att inverka på våra barns liv. Men jag tror också att ett byggprojekt eller en flytt är ett vuxenbeslut och barnen anpassar sig nog om grundtryggheten finns.
Kram Lotta

alegni sa...

jag var själv fyra när vi byggde vårt hus o jag har bara trevliga minnen från den tiden, trots att jag var så pass liten.
flickorna kommer att tycka att de fått delta i byggandet o kommer på så sätt att ha ännu mera samhörighetskänsla med huset.
vi har funderat på ett eventuellt kokkolabesök i helgen. var finns stans inredningsaffärer?
kram!

mitt skärgårdsliv sa...

Så roligt att det närmar sig inflyttning i sommarstugan. Det är ju så roligt när nåt blir klart man jobbat hår för. Önskar dig en riktigt trevlig helg!!