tisdag 3 februari 2009

Solglimtar

Idag skiner solen. YES!!! Man blir på så bra humör när det är ljust och soligt! Det blir att dra på utekläderna och gå på en långpromenad och bara njuta.

Det finns så många små saker i livet man kan njuta av. Den största njutningen i mitt liv är familjen och barnen. Hur många gånger i livet har jag inte fått njuta av dem, bara det att dom finns. En kram här, en puss där, många frågor och tokiga idéer... det är livet med barnen!


En dag när jag städade, så fick även min dotter ett anfall av städepidemin (händer inte så ofta!). Hon började städa och röja och placerade saker och höll på till sent på kvällen...det tänkte aldrig ta slut. Till sist, när hon äntligen var klar och hade lagt sig sa hon "mamma, jag har placerat dina tofflor precis bredvid din säng, så när du vaknar imorgon är det bara att sätta fötterna rakt i tofflorna!" Åh, vilken gullunge! Det värmer en mammas hjärta! :)

Jag borde lära mig att ännu mera njuta av livet här och nu. Det blir så lätt att man ser framåt och längtar efter något nytt, eller ser tillbaka på de fina stunder som varit. Då egentligen den bästa tiden är här och nu!

Nu ska jag i varje fall dra på mig utekläderna och gå ut och njuta av det härliga solskenet och gå till skolan och möta mina älskade prinsessor...

4 kommentarer:

Ingeborg sa...

Hej,
jovisst är det värt att njuta för fulla muggar när barnen är små. När de kommer upp i skolåldern går alla kvällar till läxläsning och tandagnissel och körning fram och tillbaka till hobbyn. Jag tycker att vi aldrig hinner sitta och spela spel, diskutera dagens händelser och bara njuta av tillvaron. Jovisst- det gör vi på helgerna men det kunde vara alla kvällar. Tycker riktigt synd om vår minsting Emil som nu skall börja skolan till höst. Han har verkligen inte haft det så mysigt och skönt med oss föräldrar, som de två äldre barnen hade--då när de var ensamma och inte ännu hade skola/läxor/hobbyn.
Underbar dag är det ju, här i huvudstadstrakten skiner även solen och fåglarna kvittrar- men det är attans halt på vägarna.
Jovanna - ett väldigt fint och speciellt namn fick lillprinsessan! Varifrån
har det namnet kommit?
Ha det så bra,
Lotta

Galleri MochB sa...

Så sant det du skriver!! Idag skall jag också njuta av de mina, och inte vara den gnälliga trötta mamman...:O) Och solen glimtar här också. Härligt!!

Anonym sa...

Det var fina koppar! Har du kvar dom små söta mocca-kopparna från mormor? Jovanna, Nicolina och Cassandra hälsas från "Funckis"!

ALEGNI sa...

du har rätt, man borde njuta av det som är just nu! även om jag tycker jag gjort det ända sedan vi blev en familj, var småbarnstiden så intensiv att jag inte minns särskilt många detaljer från den tiden. vilken himla tur att vi har foton o videon som påminner mig om hurdant vårt liv var då!