fredag 8 maj 2015

Vårkänslor


 
Nu är den bästa tiden på året här. VÅREN! Ingenting går upp mot våren och med den ett nyvaknande när allt helt plötsligt slår ut i blom och både natur och människor vaknar till liv.
 
Solsken, grönskande gräs, små små ljusgröna mössöron på träden, långa ljusa dagar, krokusar i rabatten, fågelkvitter, tussilago, lösglass, nya vårkläder, utemöblerna fram och ett spirande och alldeles underbart glatt humör! Det är vår.
 
Efter en lång, mörk vinter som man strävat sig fram igenom i ett töcken av vinterdvala så känns det så enkelt och berfriande med våren. Plötsligt märker man att man har ett liv igen. Det är roligt att stiga upp på morgonen och kvällarna är långa och ljusa och man vill inte gå och lägga sig.
 
 
 
 
 
Jag vet att det är många som upplever en nystart på hösten. Det har jag aldrig kunnat förstå! Då är ju sommaren över. Det är lika med slutet! Början på något mörkt, kallt och tyvärr väldigt låångt. Men det skall vi inte alls tänka på nu.
 
Denna helg är helgen som är festernas helg, i alla fall i vår familj. Förutom att vi firar morsdag på söndagen så springer vi ikväll Cityrun, deltar imorgon på flickornas gymnastikförening Nordans vårfest och firar  underbara Cassandras 14-årsdag.
 
 
 
Kalas hela helgen.
 Vårkänslor och tårta.
Life is good! 
 
 
 
.
4 kommentarer:

Hemma på Sjuan sa...

Vackra bilder! Hoppas ni får en fin helg med allt firande. Kram Suss

House and Garden by Bia sa...

Visst är det härligt att sommaren är på gång !! Hoppas firandet av Cassandra blir roligt...min dotter heter också Cassandra...men hon blir 20 i sommar ;)
Ha en fin dag!
Kram

Ingela sa...

Jag känner precis likadant om våren och hösten, med det undantaget att jag denna vår är väldigt kvällstrött. Jag hoppas verkligen tröttheten ger med sig snart, jag vill ju njuta av de ljusa sommarkvällarna/nätterna!
Grattis till Cassandra och trevlig mors dag! Kram!

Lyckoslanten sa...

För mig blir det lätt att dela in tiden i läsår. Men visst är det när allt liv återvänder som det nya börjar.
Ha en fin vecka!