söndag 12 april 2015

Naket


Det känns naket, den först helgen på våren när solen lurar ut en till sommarstugan för att göra i ordning inför sommaren, med alla kala växter utan löv och utan färg. Avskalat. Så fult men ändå vackert. 

En vacker dag, som kommer förrän vi alla anar, exploderar naturen ut i grönska och de fula bruneländiga buskarna framför terrassen får massor med vita vackra blommor och gräsmattan blir, hoppeligen, grön och fin. Och hela naturen grönskar och spirar. Men än så länge är det bara naket.Snart far isen, då säger vi adjö till vintern och välkomnar sommaren!


Vi har jobbat hela lördagen med att dra stockar och kvistar ur skogen från omkullfallna träd som vinkat under vinterstormarna och så har vi brännt upp allt riset. Det är verkligen hårt kroppsarbete kan jag tala om och det känns i musklerna och ryggen dagen efter. Men på ett bra sätt, man vet vad man har gjort!

Det var vårens första visit till sommarstugan. Vårens första riktigt varma helg. Vårens första korvgrillning, vårens första svanpar, vårens första småkryp. Känns lika härligt varenda vår!
.


Inga kommentarer: