torsdag 10 maj 2012

Christiania

Drogparadis eller koloniområde. Flödande kreativitet, lummiga trädgårdar, graffiti och Christiania bikes. Fristaden Christiania är inte utan anledning Köpenhamns näst största sevärdhet. Följ med på en rundvandring genom konstnärskvarteren i Christiania. Man kan inte undgå att bli tagen.I det sköna och soliga vädret vandrade vi omkring i Christianias lummiga och slummiga kvarter. Vi var både hänförda och förfärade. -Hur kan någon bo här? undrade barnen, samtidigt som dom fascinerades av allt konstverk. Det fanns inte en enda tom yta. Precis allt som går att måla på var målat!Dom små lummiga trädgårdarna är överfyllda av allehanda skrot och övergivet bråte. Det är förbjudet att fota på själva huvudgatan, så därifrån finns inga bilder. Men annars är det fritt fram att fota, som många av Christianiaborna själva berättade för oss. Dom var mycket trevliga, och kanske ligger det något i uttrycket att 

"danskarna är världens lyckligaste folk"?

Det var det om Köpenhamn. Några inredningsaffärer hann jag besöka under resan och givetvis fastnade några bilder i min kamera. Mer om det en annan dag. Trevlig kväll till er alla!

Kram Sabina
1 kommentar:

Livet på Vestergård sa...

Fastän jag varit många gånger till Köpenhamn har jag faktiskt aldrig varit i Christiania. Jag får försöka boka in det nästa gång vi åker dit.
Ha en skön helg! Kram Kicki