torsdag 3 juni 2010

S&T

Dags att kika in i föräldrarnas sovrum...


Skjutdörrarna till sovrummen är nya för i år. De är, liksom sängen i barnens rum,  makens egen design och tillverkning. De är suveräna utrymmesbesparare när det är lite trångbott på stugan. Men till barnens förargelse lyckas man inte smälla i dörrarna om man är arg... inte med samma effekt åtminstone :) 


Några små nya ting har dykt upp i sovrummet under vårvintern, och de allra finaste och mest uppskattade är de fina bokstäverna som äldsta dottern har gjort själv.


S till mig och T till maken. Så nu vet vi vilken sida som är vems.Hemnes nattduksbord från Ikea är nya. De passar utmärkt till det lilla sovrummet när de är öppna och "luftiga" och därför ser det inte så trångt ut. Lätt att dammsuga under också. Rullgardinen från Hemtex var ett riktigt kap som jag köpte till halva priset, och slutsumman låg under 20 euro. Tacka vet jag Ikea och Hemtex, bland andra, som har både förmånliga och fina saker.

Nu anser jag också sovrummet vara klart, för tillfället. Känner jag mig själv rätt så kommer textilerna och eventuellt lamporna att vara utbytta till nästa säsong, men det är långt till nästa säsong! Väggen med stjärnorna är målad, så om man någon gång skulle tröttna på stjärnor... *tvivlar*... så är det enkelt att måla över.

På barnens begäran sov vi ute vid stugan inatt. "Det skulle vara så roligt att få åka direkt från stugan till skolan", var motiveringen. Och vi var inte sena att haka på! Vädret var underbart soligt och varmt igår kväll så det var en fullträff.

Skön torsdag till er alla!
Kram S.

8 kommentarer:

alegni sa...

vilket lugnt och harmoniskt sovrum ni har. det kan behövas lite lugn och ro nattetid med tre unga damer och en vovsing i huset ;)
kram

Helenas loggbok sa...

Vad fint ni har det i stugan. Längtar tills det är min tur att inreda vår stuga, men det är ju ett tag dit.
Börjar bli helt nojjig. Har varit så säker tidigare på hur jag vill att det ska se ut. Nu kommer 1000 andra idéer upp i huvudet.....
Mysigt att ni kan sova i stugan och åka direkt till skolan!
Stor kram
Helena

Helenas loggbok sa...

Glömde skriva att du du verkligen har en "handy man". Gud vilka fina saker han kan fixa!
Kram igen
Helena

Braheliving sa...

Oj vad fint ni gjort. Han är nog duktig att snickra din "handy man T" och också din dotter N. Ha det så skönt där ute..

Syns ikväll, T

Lilith sa...

Ett riktigt vilsamt sovrum med snygga detaljer! Gillar taklampan och nattduksborden. Hemtex och Ikea hör även till mina favoriter, vilka fynd man kan göra där!
Vad mysigt att kunna sova vid stugan och åka direkt till skolan därifrån! Det är fördelen med att ha stugan på närmare håll.
Tyvärr har vädret hittills idag inte varit så bra, men hoppas det klarnar upp! Nyss kom det en regnskur som satte käppar i hjulet för kvällens planer att måla på växthuset.
Önskar dig en skön torsdag med! :)

SollenkrokaBy sa...

hej,

Väldigt fint ni har hemma!
Fina detaljbilder! Kan bara hålla med ovan talare, händig man! Barnsängen är ju fantastisk!
Jag har en fråga om Oscar oxå, vad är den lilla godingen för ras?

Kram Lonka

StrandviksVillan sa...

Jättesnygg gardin!!
Ja, hela rummet förstås :)

Jag har ett mörkt Hemnes sängbord, det får flytta runt lite då och då i huset, passar så bra som sidobord.

Imorgon skolavslutning!!

A-B sa...

Jättefin sommarstuga ni har ! vi bygger nu just också har börjat med inredning ini nu .Hur har din man fäst skjutdörrarna till sovrummen vi måste också bygga såna för utrymmet kräver det?