söndag 21 februari 2010

Hyllning till ett plåster

Söndag...vilodag, en perfekt dag för att spendera lite extra tid på sig själv och sitt eget välbefinnande. Själv har jag idag lagt ner mycket tid på en träkäpp och en spikmatta! Träkäppen hjälper mig att utföra gymnastikövningar för rygg- axel- och nackpartiet. Spikmattan har aktupunkturverkan och lindrar smärta och hjälper till att slappna av. En av mina bästa ägodelar, som jag idag inte  kunde vara utan.
Ni är säkert många därute, som i likhet med mig lider av rygg- och nackbesvär. Jag har lidit av det i åratal, och nu talar jag inte om lite stelhet i nackpartiet utan molande värk och mycket smärta. Olidligt att leva med.

Till min stora glädje har jag hittat en lindring, förutom fysioterapeutisk behandling (som ger lindring för korta stunder) och det är KRISTALLPLÅSTER. Jag är så glad över denna fantastiska uppfinninng, och vill gärna dela med mig av den positiva verkan dessa små plåster har gett mig.


 
Du kan läsa mera om kristallplåstret  HÄR
Distributör i Finland är Valioravinto och plåstren finns att köpas på hälsokostaffärer.


Det blev ett lite annorlunda inlägg idag men jag hoppas att ni alla mår bra och har en riktigt skön söndag!

Kram Sabina

14 kommentarer:

Lisa sa...

Tack för tipset. Min karl går här i 90 graders vinkel för 4 dagen!Ha en skön fortsättning på söndagen!

Louise sa...

Oj jag var just inloggad som min dotter :O)

StrandviksVillan sa...

Jodå, visst vet man vad ryggont är... Har själv en kota som ligger snett, vilket leder till domningar och värk.
Vi har faktiskt en spikmatta men... hmmm, jag har inte prövat den ännu :P
Det måste ju vara dom där plåstren min man brukar få hos sin massör! Bra om man kan köpa dom själv också.

Hoppas du mår bättre snart efter dina "behandlingar".
kram!

LOTTAS HOME sa...

Hej!
Här har du en till som har haft mycket besvär med bäcken, rygg och nacke efter 3 barn. Spikmattan är helt underbar! Kan också tipsa om att träna Pilates. Började på en kurs i höstas och jag känner mig otroligt mycket bättre. Man tränar upp rygg, nacke, mage m.m så att man får en bättre hållning. Bara ett litet tips!
Ha en bra söndag!
Kram Lotta

Lyckoslanten sa...

Jätteviktigt inlägg! Jag har en väninna som använder de där plåstren. Själv har jag whiplashskada sedan en krock för fem år sedan, men än så länge klarar jag mig bra. Va' skönt om du får hjälp av de här plåstren! ♥

Ocean showroom sa...

Huff, slike plager som man aldri blir kvitt er slitsomt!
Har hatt mye ryggvondt selv, men har vært bra etter jeg sluttet min forrige jobb (som gartner). Nå dukker det opp bare innimellom og det er absolutt til å leve med:) Har hørt mye bra om spikermatte, men aldri forsøkt det. Kristallplaster har jeg aldri hørt om! Men alt som fungerer er jo bra!
Håper din søndag er fin!
Klem, Lene

Kamomilla sa...

Låter intressant, ska kolla länken!

Livet på Vestergård sa...

Kanske min värkande nacke kan få lite lindring. Det där ska jag nog försöka med. Tack för tipset!
Ha en bra vecka!

Galleri MochB sa...

Hör till den skaran jag också! Men har aldrig hört talas om de där plåstren. Måste nog prövas :O) Spikmattan är i funktion så gott som dagligen. Och den där träpinnen har jag provat hos en kompis. Borde också skaffas hem :O)
Sköt om dej! Kram Mia

Gugi sa...

Det var intressant! Jag har aldrig tidigare hört om sådana plåster. Allt som lindrar ev. besvär tas med glädje emot. Mycket bättre med alternativa metoder än att proppa i sig starka smärtmediciner, tycker jag.

Kram

Ocean showroom sa...

Hej Sabina! Spikmatta har jag hört om men inte dessa plåster. Kan tänka mig att det är jobbigt att leva med värk ofta. Hoppas att du får en skön och avslappnande söndagskväll! Kram alexandra

Line fra huset på landet sa...

Tusen tusen takk for tipset Sabina! Kristallplaster skal jeg sjekke ut. Jeg har selv mye vondt i nakken, og har titt og oft vært hos kiropraktor blant annet :(

sinnlighet sa...

Godmorgon Sabina, Supertips om det där kristallplåstret. Jag har en vän som är i behov av all smärtlindring som går att få, det är just ryggen som spökar.

Spikmatta var det, just vännen Bosse lånade ut sin spikmatta till mig för att jag skulle få testa. Herregud, mattan åt sig in i min kropp (nej jag är inte fet), jag var ensam hemma och fick panik. Jag kommer aldrig att glömma ljudet när propp efter propp lossnade.... Spikmatta, nejtack.... men jag har nästan hela mitt kollegium av vänner som mer eller mindre sover på sina.

LOL

Agneta

alegni sa...

jag har det där plåstret hemma, faktiskt :)
ha en bra ny vecka! kram