fredag 4 september 2009

Vardagsrum


Nu får det vara bra med mitt vardagsrum för denhär gången. Inte fick jag någon hjälp av Marko Paananen (känd finländsk inredare) heller, trots att jag efterlyste honom via Facebook! :)Jag köpte ett par nya kuddar och en korg igår. Korgen är egentligen till för att samla upp babyleksaker som ligger spridda överallt, men den funkar även bra som tidningskorg.

Jag har knäppt massor med bilder av vardagsrummet. Det är ett sätt för mig att se inredningen med nya ögon. När man bor i huset och ser rummet dagligen blir man liksom "blind" för inredningen och har svårt att veta vad man vill ändra. Det är mycket enklare att inreda åt någon annan, i ett hus där man inte själv bor. Men om man ser på foton istället, så är det enklare att få ett grepp om helheten. Någon som förstår vad jag menar?

När jag inreder hemma går jag mycket efter magkänsla... det ska kännas rätt! Ofta kan jag inte förstå vad det är om nåt känns fel, men sedan när jag flyttar om nån sak så kan det plötsligt kännas helt rätt. Man behöver inte inreda enligt feng shuis hela vetenskap, för att få den positiva energin att flöda åt rätt håll... det räcker oftast med magkänsla (om man har känsla för inredning).

4 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Hihi, jag har nog fööör mycket känsla för inredning (och med det menar jag inte att jag alltid har bra smak, men KÄNSLA)
Vet exakt vad du beskriver här!

Nåt som funkar rätt bra är att se på ett rum genom en spegel, du vet det där med högra och vänstra hjärnhalvan och hur man uppfattar former? Eller så kan man slänga sig upp och ned och se rummet från det hållet, haha!

Hoppas ni får en fin fredag i det fina vardagsrummet!

My coastal home sa...

Ser mysigt ut! Att ta bilder är en fin idé för att se hur hemmet tar sig ut.
Trevlig helg!!
/Jackie

alegni sa...

mitt problem igen är att vårt hus är så litet, så det har få möjligheter till ommöbleringar. då hjälper det inte att kalla hit alla världens marko paananens överhuvudtaget. fast jag ska inte klaga. det var jag som inte ville ha stort hus in the first place...
du tycks i alla fall ha fått till det i ert vardagsrum!
skön helg!
kram

Bettina sa...

alltså jag bara älskar dina bilder. skulle kunna anställa dej att inreda min kämppä ju! :D