fredag 28 augusti 2009

Mörka höstkvällar



Det är något speciellt med höstkvällar när det börjar skymma. Det är härligt när det är så varmt att man tål vara ute. Precis som i södern... mörkt men varmt. Man får tända ljus och lyktor, sitta insvept i en filt och mysa.


båtfärd i kvällsskymning


Denhär helgen är det dags för, den för nejden kända, villaavslutningen som här kallas veneziaden. Den firas sista helgen i augusti med massor av facklor, eldar, ljus och raketer. Det är avslutning på stuglivet för sommaren och ett mycket vackert ljusfenomen längs stränderna.


Vi åker förstås ut till sommarstugan och har laddat upp med god mat, facklor och raketer. På kvällen ska vi åka ut en sväng med båten längs stränderna för att beskåda ljusfenomenen. Det känns lite vemodigt, för nu är sommaren absolut förbi. Nu får vi börja njuta av hösten!

Ha en skön fredag!

15 kommentarer:

My coastal home sa...

Tack för fina bilder! Ha det så gott! /Jackie

alegni sa...

ja, nu får nog jag också ge upp o inse att den sköna sommaren drar sina sista andetag. fast ärligt talat är det rätt skönt att man slipper packa o åka iväg så fort arbetsdagen är slut på fredag. det är roligt en tid, men året om skulle man nog inte orka bo på två ställen.
ha en trevlig helg, hoppas vädret inte blir alltför dåligt!
kram

Livingroom sa...

Hejsan!
Hoppas ni har en riktigt fin kväll. Har aldrig varit på en venetziad men mina kokkola-vänner brukar zlltid tala om dessa...
Sitter och bläddrar i den nyaste Skärgårdsliv-tidningen ( har du läst den?)och där finns så mycket fint i marint. Älskar den...
Ha det så bra,
Lotta

Vekarus sa...

Ihania kuvia! Mukavaa viikonloppua, toivottavasti säät suosivat!

Hemmalycka sa...

Vilken trevlig tradition, det kommer ju säkert bli hur mysigt som helst.
Kram Åsa

Ocean showroom sa...

Hei Sabina!
Tusen takk for hygelig kommentar på bloggen vår!
For en superfin blogg du har! Vet jeg har vært innom her før, men nå skal jeg jammen legge deg til i listen vår så jeg ikke glemmer deg bort igjen!
Så flotte bilder du tar og for en sommerhus, rene drømmen!!!

Ha en kempefin dag!
Klem, Lene

Ocean showroom sa...

Nei, huff av meg for skrivefeil! "Hyggelig" og "kjempefin" skulle det være!

Klem, Lene

Anonym sa...

Hei, CLV-tyynyt olen tilannut joskus aikoinaan Adalmiinan Helmestä. Kävin juuri katsomassa siellä mutta en pikaisen vilkaisun jälkeen niitä enään löytänyt heidän valikoimastaan. Ne ovat House Doctorin ja kyllä niitä muissa nettikaupoissa on näkynyt. Ovat itsenikin mielestä hyvin kauniit. Samaa sarjaa löytyy myös verhot! Siis tuo Huvilakauden päätösjuhla kuulostaa todella hienolta ja mahtavalta perinteeltä! Vau. Missä päin Suomea teidän mökki on? Oikein mukavaa juhlaa ja nauttikaahan! -Tiina

RMnorge sa...

For en flott blogg du har! Jeg er skikkelig inspirert!

Jeg har treknig av RIVIERA MAISON produkter inne hos meg - håper du vil ta en titt!

*Smil* fra Catherine

Tina sa...

HØres helt perfekt ut, ja vi får bare nyte høsten også.

Ha en nudelig hælg!
Klæm Tina

Helenas Hem -Om livet på landet sa...

Hej på dej och TACK så mycket! :)

I helgen har vi också "Lyskväll", vi ska tillbringa morgonkvällen i svärföräldrarnas fina sommarstuga, alldeles vid havet (på gångsavstånd från oss). MYS!

Vilken FIN blogg du har.
KRAM
/Helena

StrandviksVillan sa...

Jag har aldrig varit till södern, men kan tänka mig hur kvällarna är där... Nu har det verkligen varit härligt ända tills det börjat skymma.
Vi ska fira vid mina föräldrars villa i år tillsammans med Liljas och Snövits matte o husse ;)

Ha en härlig helg!
Ann-Christine
(...som nu ska resa sig för att gå och RENSA!)

Its a house sa...

Hej!
Jag hittade just hit till din underbara blogg!!! Och vad är det första jag ser om inte en bastu som skulle vara tagen direkt från vår egen bastuskiss =) Vi ska bygga bastun nästa sommar och vi har inte riktigt bestämt oss för om den ska vara lite modernare och rakare i designen eller om den ska gå i stil med huset, ska den gå i stil med huset så kommer den att bli en näst intill en tvilling till er =) Jag lägger till dig bland mina favoriter så att jag hittar tillbaka!

Kram
Karolina

Ocean showroom sa...

Vilka vackra bilder du har tagit! Jag älskar också hösten och allt mys som kommer med den. Stor kram Alexandra

Sanna sa...

Vilken supergullig liten en här under!Hon börjar likna storasystrarna mer och mer tycker jag (som följt med din blogg).
Fina bilder!Vad härligt det låter med villaavslutning!
Ha det kul!
Kram Sanna