tisdag 28 juli 2009

S A U N A


Vår lilla bastu är en retreat, en avkoppling från omvärlden och vardagen. Här badar vi ofta hela familjen, men barnen ännu mera... efter ett dopp i vattnet såväl morgon, middag som kväll.


Bilderna här nedan är detaljer från badrummet och bastun.De fina GANT handdukarna, en inflyttningspresent av en vänfärgerna i badrummet går i vitt och beige

I bastun är väggarna beklädda med sten och trä (al)Bastukaminen är förstås en vedspis... som ger den bästa värmen. Bastubadet är som balsam för både kropp och själ. Vad vore villalivet utan bastu?


Det är så skönt med äkta, finsk bastu. Men jag vet inte vilket som är bättre... den kokheta, ångande bastun eller terrassen att sitta och svalka sig på efteråt. Att sitta och titta på solnedgången ute på terrassen efter bastun - det är toppen!

10 kommentarer:

Sand mellan tårna sa...

Jag finner bara ett ord! UNDERBART!!!!!!!

Helt otroligt fint och superhärlig bild!

Kram Linda

StrandviksVillan sa...

Minns att jag skrev förra gången du visade bilder härifrån, att ni har finare på villan än vad många har hemma. Lyxigt!!
Härlig beskrivning av bastubadandet. Vi har ingen bastu ännu, kanske i vinter...
Superfin bild den sista!

Anonym sa...

En brygga från bastun rakt ut i sjön, in i bastun igen efter doppet och så samma igen. Det var toppen i Kärpe. Bara en handduk runt kroppen och inga äckliga simdräkter, wau!

Tina sa...

Vakker vakkert vakkert, den store drømmen! NYYYYYYYT det! Klæm

alegni sa...

jag är ingen vän av bastu, men kan lugnt konstatera att er bastumiljö är bland de finaste jag sett!
kram
ingela

Fyra årstider ღ My Lovely Four Seasons sa...

Gud vad vackert ni bor..allt är fint!!
Kram Lotta

Galleri MochB sa...

Så fint så man knappt skulle våga sej in där. Åtminstone inte med ett lass sandiga ungar... ;O) Älskar också den vedeldade mer än den elektriska. Tyvärr har vi den senare hemma...

Sanna sa...

Vilka fina bilder och vilken fin bastu!Så lyxigt!!Jag förstår att ni njuter där hela familjen!
Kram Sanna

Anonym sa...

Det ser så härligt ut!! Hoppas ni får njuta länge än av sommaren och varandra. Kramar från Tina

M sa...

Jag kunde inte låta bli att linka ditt bastu inlägg i en inredningsblogg där de diskuterade finska bastun. Jag ville visa dem hur jättefina bastun i Finland kan se ut. Hoppas du inte misstycker! Du har en superhärlig blogg och ert sommarställe är så väl genomtänkt och fint!
Här är bloggen jag linkade till:
http://www.apartmenttherapy.com/dc/green-ideas/athome-escapes-finnish-saunas-091632