tisdag 16 juni 2009

Köket börjar ta form

Här öser regnet ner mellan varven, och termometern visar ynka 12 grader! Jag sörjer för dotterns skull som åkte på läger igår. Men hon hade bara hunnit vara där två timmar innan hon skickade ett textmeddelande: "här är superroligt, jag trivs jättebra!"

Det som gläder mig enormt är alla underbara meddelanden jag får av er läsare... ett stort tack! Ni värmer mitt frusna sommarhjärta :)

Jag kan meddela att här råder fullständig kaos ännu... det tar väl sin tid innan man har alla saker på rätt plats. Jag menar, nu när vi sas. bor på två ställen samtidigt, så är hälften av sakerna på fel plats, och en stor del av sakerna har vi inte hunnit få ut till stugan ännu. Undrar om man nånsin kommer att få det rätt. Ja, ni som har stuga känner till "fenomenet", och jag har ju hört om det förut, men eftersom vi inte har haft stuga tidigare så är det nytt för mig. Tycks inte hjälpa trots att jag skriver långa komihåglistor varje gång jag åker hem - något saknas ändå!

Idag ska jag visa några bilder från köket, som snart börjar bli klart. Det fattas några lister osv men det är småsaker.


Köksbordet har jag ärvt från min morfars barndomshem
Det kommer mera bilder när jag hinner...

10 kommentarer:

Helenas loggbok sa...

Åh Sabina vad det är fint! Helt fantastiskt. Du har SÅÅÅÅ GOD SMAK!
Bordet du ärvt är jättefint! Vad kul att ha något som gått i arv och som man kan använda! Jag har lika bordsunderlägg som är på bordet!

Skoj att din dotter har så kul på lägret. Barn är nog inte lika väderberoende som oss vuxna! Min tjej hade jättekul på sin camp i Schweiz förra veckan. Där sov de i tält i snön!
Ha en skön dag!
Kramar
Helena i Luxemburg

Helenas loggbok sa...

Kom på en sak till! Jag har gardiner i brunrutigt tyg sydda på exakt samma sätt som dina i mitt kök. Min ruta är bara lite mindre! Sa jag inte att du hade SÅÅÅ bra smak! hi, hi!!!
Kramar igen
Helena

Ingeborg sa...

Ser sååå fint ut. Jag tror ni kommer att trivas jättefint där. Det tar sin lilla tid innan alla saker finns till hands . Mycket dublett-saker behöver man ju - sånt som behövs hela tiden i bägge hem. Men du har ju tid.
Kul att din flicka har roligt på lägret. Min skall på hästskötarkurs först och sedan på ridläger. Och hon TRIVS alltid!
Hoppas på sol, kalas idag.
-Lotta

Vekarus sa...

Kaunista! Ja ihanan paljon säilytystilaa (kun vertaan meidän tulevaan keittiöön) ja olet saanut ne lasiovelliset kaapitkin, joita minäkin olin toivonut. Ja ihanasti tilaa isollekin pöydälle. Meillä pöytä pitää siirtää takan eteen jos tulee enemmän ihmisiä...

Teille on tulossa mahtava juhannus! Nyt vaan toivotaan lämpimämpää säätä!

alegni sa...

åhhh... när får jag flytta in ;)
kram!

Hemmalycka sa...

Vilken dröm Sabina, vad vill du ha för stället?
Kram
Inte avis alls
Åsa

StrandviksVillan sa...

Jag gillar verkligen att det är så rymligt och luftigt. Stora ytor för barnen. Man vet ju hur det blir, särskilt med många gäster, då alla ska trängas runt varandra.

Säger det igen: där kommer ni ha många trevliga kvällar och förhoppningsvis massor med glada gäster!

Ha det bra i regnet! Kramis!

Jenny sa...

Moi Sabina!
Åh vad snyggt ni har det i stugan!!
Härligt gammalt bord du fått efter din morfar:)

Kraamis Jenny

Anonym sa...

Roligt att "storkamarbordet" är i bruk! Minns tider som varit, spel och lekar, kaffegäster och söndagsmat... Ernstas bord hos Ernstas Erikas barnbarn å barnbarns- barn. Känner ännu doften av skåpet där kärlen fanns, doften från farfars. Kram: mamma

Stjärnor & Champagne sa...

Åh sabina det blir så bra därute...Du har redan fått till det a lot, enligt mig.

kramis A