måndag 4 maj 2009

Som på landet mitt i stan

Igår kväll hann jag äntligen plantera lite violer ute på gården. När man bor såhär långt uppe i norr är det först nu som värmen har hittat hit. Det är nog på tiden när vi redan är i maj.


Det blev gula blommor lite varstans... i krukor och amplar. Jag gillar att ha blommor i krukor framom rabatter. Det är enklare att rensa och hålla ordning, och man kan "möblera om" med krukorna vartefter man känner för. Gult för att dörrarna på vårt röda uthus är gula och sittdynorna också de röd- och gulrandiga.


Lejonet som välkomnar våra gäster

Vi bor mitt inne i stan och ändå har man en känsla av att vara på landet. Det är de gamla gårdsbyggnaderna, staketen och grindarna som ger den känslan. Alla hus runt omkring är gamla med liknande gårdsbyggnader och staket runt omkring, och gatorna är smala - gamla stan helt enkelt! Här trivs vi väldigt bra!

6 kommentarer:

alegni sa...

jag förstår att ni trivs där!
jag bodde en tid på västra kyrkogatan när jag var riktigt liten.
trevlig artikel i bo o bygga-bilagan i helgen!
kram

Ingeborg sa...

Ja visst är det praktiskt att ha krukor i stället för rabatter. Tycker nog om båda och har båda dera. Fördelen med krukorna är ju oxå det att man kan flytta på dem. Tänkte just att jag skulle köpa några tuijor och plantera dem i stora krukor. 8just för att kunna släpa runt på dem ).
Jättestiligt lejon du har...

-Lotta

Lilja's Corner sa...

Skulle jag bo i en stad ville jag bo i just ett sånt område. Er gård ser jättefin ut!

Helenas loggbok sa...

Vad fint du har gjort! Här i Luxmeburg säljs panséer både till hösten och våren. Denna vintern blev kall, men annars överlever de hela vintern här. Men för mig är det en vårblomma!
Jag håller mig oxå till krukor istället för land, mycket mer praktiskt!
Ha det bra!
Kram
Helena

Stjärnor & Champagne sa...

Låter som att du bor i en stad med gamla anor. Vad härligt att du också kan sätta penseér nu.
Kram Anne

Cami sa...

Jo, er stadsdel är jättemysig! Gillar att gå och flanera där ibland. Några blommor gör nog susen för känslan av att sommaren är på väg!