måndag 11 maj 2009

Min man

Han är något av en tusenkonstnär. Förutom att han bygger båtar, tillverkar möbler, bygger hus, renoverar... så har han nu även visat sig ha förmågan att klä om och restaurera gamla fåtöljer. Till min stora glädje! :)
Jag undrar om det finns något han inte kan? (ja, starta tvättmaskinen påstår han att han inte kan!!! ... he he, DET går jag inte på!)

Så häromdan plockade han fram dom två gamla fåtöljerna som jag har ärvt från min morfars barndomshem (och själv redan gett upp hoppet med!) och började jobba.


Såhär såg fåtöljerna ut innan

Ben och armstöd målade i vinrött... tyg årgång -70 nåntingSåhär blev fåtöljerna efteråt

Ben och armstöd har fått en brun betslack och stolen nytt fräscht tyg


Jag är väldigt lycklig över att fåtöljerna har fått en uppfräschning, och nu kan tas i användning. Dom har ett stort känslovärde för mig eftersom dom kommer från min morfars barndomshem. Jag har så gott som tillbringat varje barndoms somrar i detta hus, och har med mina barnaben suttit och dinglat på kanten av dessa fåtöljer.


Dom skulle passa perfekt in i vårt vardagsrum hemma, inte sant? Med färgskalan i beige och brunt. Men nu är det så att dom är också på väg till bastukammaren vid sommarstugan, och där kommer dom att passa ännu bättre.

Efter bastubadet blir det bra att få slå sig ner i en skön fåtölj, sitta och titta ut över vattnet, och kanske drömma sig bort till barndomens lyckliga somrar...

12 kommentarer:

Sanna sa...

wow vad fina stolarna blev!!Lyckans dig med en så händig man!
Ha en bra vecka!
/Sanna

Bella sa...

Sååå fina stolarna blev, det har din man verkligen gjort bra!! Riktigt roligt att kunna ta tillvara på gamla släktklenoder och göra dem användbara i det moderna hemmet...

Stor kram till dig

Sara sa...

Vilka fina stolar! Du har en duktig man! :)

Anonym sa...

Va fina dom blev och så bra att dom "återanvänds", händig bisi! Jag kommer bra ihåg känslan att krypa i och ur stolarna UNDER armstödet. Helst båda samtidigt. Undrar hur det skulle gå till idag, du kan väl försöka. Nej, gör det inte, du bryter nacken av dej! Kram! M

S o F sa...

Ja det är ju helt otroligt att just tvättmaskiner ska vara så komplicerade... ;)

Vilket supersnyggt resultat det blev på stolarna. Fina i formen var de ju från början och med nytt tyg så ser de ju ut som nya, fast tuffare.

Ha det gott!

StrandviksVillan sa...

Verkligen lyckat!!
Mina morföräldrar har nån sån stol också :)

Hehe, det går nog att räkna hur många gånger min man startat tvättmaskinen! En gång blev han så illa tvungen då jag var borta och dottern spydde ned allt i vår säng!

Men liksom din man så är han jätteduktig på mycket annat, så vad spelar väl då tvätten för roll? :D

alegni sa...

vilken tur vi haft som hittat så händiga gubbar åt oss. min kan också det mesta. han har också renoverat möbler, bl.a. min skrivbordsstol :)
fast matlagning avstår han helst ifrån ;)

lyckostunder sa...

Wow,de blev ju jätte fina!
Din man är verkligen duktig!

Anonym sa...

De blev fina ! Yvonne

Stjärnor & Champagne sa...

Vad fina dom blev. Jag har en man som är lik din t om med tvättmaskinen hihi.Det är kul att dom är från din morfars barndomshem.

Stor kram Anne

Fröken Tindra sa...

Fin blogg du har! Vilken man du hittat! =0) Fåtöljerna blev jättefina.
Kram!

Jenny sa...

Hej Sabina!
Din man är ju jätteduktig, stolarna blev ju såå fina!!
Kommer bli härligt att sitta i dem efter bastun:)

Kramis Jenny