tisdag 21 april 2009

Marint vs. klassiskt

De collage jag på senaste tiden har visat hemifrån har gått i marint. Nu kommer en helt annan stil... mera klassisk... kanske aningen romantisk. Jag gillar verkligen många olika stilar, vilket ibland kan vara lite problematiskt.
Om jag idag skulle få bygga ett helt nytt hus, och välja vilken stil jag skulle inreda med så skulle jag nog få tänka till ordentligt. Vilken stil skulle jag helst av allt välja för att veta att jag inte genast tröttnar? Vilken stil känner jag som min egen efter 10... 20 ja tom 30 år!?

Det var ganska lätt när vi flyttade in i vårt nuvarande hus, att välja hur vi ville inreda. Eftersom huset är byggt 1830 och andas en gammaldags stämning, var det helt självklart att ta i beaktande husets ålder och anpassa interiören efter det. Visst har vi blandat in moderna detaljer, men man får försöka hitta den rätta balansen.Afrodite


Jag har nog alltid haft en svaghet för gods och herrgårdsstil. Klassiska herggårdar inredda i gustaviansk stil... ah, så vackert!

Jag hittade faktiskt en intressant sida på nätet, med mycket vackra hus... Attraktiva Hus som finns i Sverige. Motsvarande här i Finland kunde vara Kannustalot eller Terihus.

Nu ska jag sluta drömma och försöka få någon ordning på mitt eget hus. Här behöver röjas, städas och tvättas! Tack och lov... att vi inte har dendär 500m²:s herrgården!!!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Sant,sant instämmer!

Gillar oå flera olika stilar, och det blir ju inte lättare när man inspireras av en massa fina inredningsbloggar :)

Själv återkommer jag dock alltid till det enkla gång pågång, så jag borde väl ha lärt mig vid dethär laget att det är där jag hör hemma :)Men det är ju så kul att testa olika stilar, skapa olika stämningar... det är ju så kul!

Skön tisdag!

StrandviksVillan sa...

Du är inte ensam om att gilla många stilar och ha svårt för att välja. Fast det kan bli riktigt fint med en blandning också, bara det är i lämplig dos.
Det är mycket lättare att säga vad man inte gillar, tycker jag ibland.
Sen kan man ju göra som dig och ha en egen stil på sommarstugan (om man har en sån)

Jaaa du, inte är det lätt med inredning inte haha! ;) Särskilt inte som man får nya idéer och intryck från alla andra bloggare hela tiden och så gillar man allt man ser.

Ha en fin dag!
Själv har jag hittills vikit undan massor med kläder, kört en maskin tvätt, druckit kaffe... och druckit kaffe, hehe!

Jenny sa...

Hej Sabina!
Tack själv för utmärkelsen!!
Jättefint med den klassiska stilen oxå! Är som du och gillar flera olika stilar, det går ju att blanda lite som man vill:)

Ha en jättebra dag o lycka till med städningen!

Kram Jenny

alegni sa...

här är en till som inte kan bestämma sig, så här blandas det också friskt :)
kram

mitt skärgårdsliv sa...

Ja du här en till som gillar massa olika stilar. Det är inte lätt när man ska inreda man kan ju inte ändra om från ena dagen till den andra från lantligt till modernt t.ex. Man måste hitta sin personliga stil och få sakerna att hitta en plats man själv gillar då tror jag det blir bra :) Ha det bra!!

Stjärnor & Champagne sa...

Ja tur att man inte har 500 kvm när man skall städa...Jag blandar stilar, vet egentligen inte vad jag har.

Kram Anne

Piffa och Puffa sa...

Jag kan inte heller bestämma mig vilken inredningsstil som passar mig bäst. Nu bor vi i ett kedjehus från 70-talet. På fredag ska vi titta på en sekelskifteslägenhet. Det skiftar alltså väldigt mycket för mig och ala inredningsstilar som finns.
Kramar Anette

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Håller med..olika stilar är även min melodi. Inte alltid så lätt..men personligt.
Kram Lotta

Cami sa...

Så är det också för mig. Gillar också flera olika stilar och känner mig lite förvirrad ibland. Bland allt det fina skulle det vara skönt att riktigt hitta sin egen också:)

En riktig herrgård i gustaviansk stil... ja, det är min dröm också! Tyvärr växer de ju inte på träd precis häromkring:)

Ha en riktigt skön dag!