fredag 6 mars 2009

Ett eller två snapsglasJag vill tacka er alla underbara för hälsningarna jag fick igår på min dag. Tack det värmer! Till er alla delar jag med mig av denna fina orkidé som jag fick av min pappa. Jag älskar orkidéer och hoppas, hoppas jag ska klara av att hålla denna snygging vid liv!

Precis som på beställning läste jag på Åsas blogg Hemmalycka igår, hur man ska sköta orkidéer: man ska ge dem ett snapsglas med vatten en gång i veckan eller 2 snapsglas med vatten varannan vecka. Tack Åsa för tipset! Det låter ju hur enkelt som helst, så det ska väl tom jag klara av!?

Så var det fredag igen. Det är ju bara måndag, fredag nuförtiden... finns det några andra dagar över huvudtaget? Javisst, jag blev ju ett år äldre igår igen. Det sägs att tiden går snabbare ju äldre man blir!!! Tror jag hoppar över födelsedagen några år framöver från och med nu! Men visst är det roligt med kalas när nära och kära kommer och hälsar på!

Är det någon som kan gissa vad denna kluriga bild föreställer? Det är något jag har fått av min älskling.


Jag önskar er alla en riktig skön och mysig fredagkväll!


PS. Min tävling, där du kan vinna ett väggord, pågår till söndagen. Du kan delta HÄR.

12 kommentarer:

A home far away sa...

Grattis i efterskott och vilken underbar orkidé!!

Trevlig helg!
Kram Gunilla i Singapore

StrandviksVillan sa...

Jättefin orkidé! Jag har också hört det vattningstipset.

Ja usch det är skrämmande så fort veckorna går! Glömmer aldrig då jag sa åt en tant att "det är bara måndag och fredag hela tiden", då svarade hon "var glad för det, för mig är det bara jul och midsommar"!! Det du!

Lilith sa...

Vilken fin orkidé du fått! Lycka till med skötseln! Jag har 2 st orkidéer själv och den större fick jag t o m att blomma om i höstats, gissa om jag blev glad! :) Den är nämligen ett minne av min pappa, jag fick den av honom den sista födelsedagen han fanns här innan han gick bort... Jag ger mina orkidéer en skvätt vatten en gång i veckan och det har bevisligen funkat för min del. :)
Ja du, det är nästan skrämmande hur fort tiden går, åren bara rusar iväg... När man var barn var t o m en minut evighetslång ibland, och ett år kändes som en hel livstid. Fortsätter det i samma takt som nu är man väl snart pensionär, hemska tanke! :O

Lilith sa...

Nä, nu har jag blivit glömsk också... :/ Skulle ju tillägga att en liten utmaning väntar på min blogg!

Therese sa...

Vilken fin orkidé, själv har jag haft x antal men inte lyckats hålla dem vid liv i längden, men tipset med snapsglasen låter bra!

Trevlig helg,

kram Therese - Lurans blogg

Radhus och Stuga sa...

Hej Grattis i efterskott!
En dl på ett ungefär och fönster med eftermiddagssol har jag till mina, och de blommar konstant, man ska inte krusa dem för mycket, men lite gödning i vattnet, när de blommar är inte för mycket begärt. De är de vackraste blommor som finns att ha i krukor inne.

Fick du en snygg lampa på "marin" fot eller en stor kikare på vackert stativ???

kram Annelie

StrandviksVillan sa...

Svar: Trasan jag har borde finnas på Blossom. Annars finns återförsäljare uppräknade på hemsidan jag länkade till!

Tack snälla för komplimangen, det är ju DU som har en så jättefin blogg!!

Jenny sa...

Hej Sabina! Vilken underbar orkidé!

Kan det vara någon slags lampa du fått?

Trevlig helg!

kraam Jenny

Stjärnor & Champagne sa...

Hallå...Kan det vara en snygg lampfot kanske, hihi...Orkideer är underbara så länge dom blommar, sen klarar jag inte av dom..

Kram Anne

Hemmalycka sa...

Vassegod :)))
Jag tror att det är en kikare?
Kram Åsa

Lilja's Corner sa...

Grattis i efterskott! Du får nog lov att berätta vad bilden föreställer, jag har ingen aning!

Vackrare vardag sa...

Åååh, har du haft födelsedag i veckan. Ett stort grattis i efterskott! Hoppas du hade en underbar dag! Och orkidén är för vacker.

Någon variant av kikare till sommarstugan gissar jag på:)