fredag 26 december 2008

Lugnet efteråtNu är julen över. Tänk vad länge man går och väntar på julen, ställer i ordning, handlar julklappar och mat, bakar, pysslar, städar, väntar... och sen plötsligt är allting över! Vi hade dock en underbar jul med släktingar på julmiddag, julbocken och hela köret. Massor med paket, till barnens förtjusning! Vilket kaos med leksaker, sönderrivna papper... allting huller om buller över hela vardagsrummet. Sen när allt är över känns det på ett sätt tomt, men nog så skönt... lugnet efter stormen!

På kvällen när släktingarna åkt hem gick vi ut och gå hela familjen. Här i "gamla stan" var vi bor släcks gatubelysningen varje julafton, och utanför alla hus brinner massor med facklor och ljus i lyktor. Det är så stämningsfullt och det var underbart att bara vandra omkring i mörkret och titta på ljusen och på stjärnor och julpynt som hänger i fönstren. Tyvärr hade jag inte kameran med.

På juldagen fortsatte julfirandet hos svärföräldrarna. Vi var dit på julmiddag på dagen och på kvällen hade vi gäster här hemma igen.Det var tungt att fira julen, speciellt för en liten julprinsessa som är fyra veckor gammal.Skönt med en tupplur i favoritfåtöljen.

Idag får vi bara ta det lugnt lillprinsessan och jag. Dom större tjejerna är med sin pappa i slalombacken.

Inga kommentarer: