fredag 27 februari 2015

En liten lappländsk stugaHär i Ylläs bor vi under vår sportlovsvecka, i en liten stuga högt uppe på en ås med utsikt över fjället. Det är svärföräldrarnas stuga som vi får låna och här har vi bott många gånger. En härlig liten oas mitt i det snöiga vinterlandskapet med skidspår och slalombacke nära intill. En retreat från vardagen för här är man verkligen långt ifrån alla måsten. Här är det friluftsliv till hundra procent som gäller.

På kvällarna är det så himla skönt att efter en heldag i slalombacken eller skidspåret få slå sig ner framför tv:n eller en värmande brasa, äta en god middag och njuta av bastun. Ojoj, så vi har njutit denna vecka.

Visserligen känns det i kroppen och jag tror att ingen av oss är utan krämpor, i ryggen, i armar, i benen och baken. Men på ett bra sätt. Man vet att det är ansträngning som gör det och det hör till att det ska värka lite här och där. Vad skulle ett sportlov vara utan muskelvärk? Inget riktigt sportlov!Utsikten från köksbordet är "huikee." När det är soligt och klart ser man fjället tydligt och klart. Vissa dagar är det så dimmigt att man inte ser fjället över huvudtaget. På kvällarna när det är mörkt syns ljusen som lyser upp hela backen. Ett varierande utbud av utsikt, lika mäktigt alla gånger.

Snart är den avkopplande veckan slut. Hinner några varv i skidspåret ännu eller några åk i slalombacken. Sedan är det den "roliga" hemfärden som gäller. Den dagen, den sorgen... lappar vi över med ett Ikeastopp i Haparanda. Plötsligt känns tanken på hemfärd så mycket trevligare....
.


1 kommentar:

Nilla Q sa...

Ser otroligt mysigt ut! Och vilken vacker natur!

Kram Pernilla