onsdag 1 augusti 2012

STARS AND STRIPES

Jag bara älskar USA:s flagga, kan hända det beror på stjärnorna - stjärntokig 
som jag är! Men den är så fin med sina ränder och stjärnor och passar fint att 
ha som inredningsdetalj.

I sommar har vi haft glädjen att ha besök från flera olika länder. Carl från USA, Malin från Sverige, Kojiro från Japan... alla har de fått ta del av vårt finländska skärgårdsliv och se hur vi bor och lever här i Finland. Inte minst för våra barn har det varit spännande att träffa de utländska gästerna och varje gång har de fått lära sig något nytt. Hur många delstater det finns i USA, hur man hälsar på japanska osv... Hur berikande är inte det att få träffa och få umgås med människor som bor i andra länder!? 

I och för sig är det inte så speciellt i dagens läge när folk reser så mycket, men för mig har det varit både av en utmaning och ett nöje att bjuda dem till vår sommarstuga. Vem vet kanske vi en dag får bo hos någon i deras hus i Japan och äta ris och kokosbollar till frukost. Det är alltid mycket trevligare att få ta del av det "riktiga livet" utomlands. Det är något helt annat än en vanlig charterresa där man deltar i Finnmatkas dagsutflykter och blir lurad att äta äkta-från-det-landet-middag. So far so good, jag nöjer mig med min USA flagga som jag köpte förra året. Varje gång jag ser den påminns jag om resan vi gjorde till NY och jag blir salig av lycka och tänker att dit skall jag åka igen. Förr eller senare!


3 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Så roligt med gäster från olika kulturer och lärorikt också.
Jag köpte små flaggor varje gång jag besökte ett nytt land förut och i min samling finns USA:s flagga också.
Kram Kicki

alegni sa...

I absolutely agree! Jag har rest i USA i totalt fem månader, och under de månaderna bott på hotell i endast tre nätter!
Medan maken jobbade inom ett internationellt projekt, bjöd vi alltid hem hans utländska kollegor när de var i Finland.
Kram

Min plats i solen sa...

Var roligt med långväga gäster och precis som du säger så är det extra kul för barnen att träffa någon från ett annat land och höra om hur de lever där.

En av mina vänner från Australien har hälsat på oss flera gånger och sist var hon så gullig och träffade ena dotterns klass och berättade lite om Australien och de fick fråga henne om vad de ville. Det minns dottern än idag. :)

Kram Lotta