torsdag 30 augusti 2012

MÅLA OM vs. KÖPA NYTT

När hösten kommer känns det ofta som en nystart, speciellt i inredningsväg vill man ofta skaffa något nytt eller göra om hemma. Vi har flyttat tillbaka in till stan från sommarstugan och jag vill gärna fräscha upp hemma för att trivas och känna mig hemmastadd igen. Energinivån är hög och det finns hundratals planer på vad jag vill ändra om hemma. Någon som känner igen sig?

Alla hundratals planer blir ju inte blir genomförda... men om ens några blir det så känns det bra! En sak som jag går och funderar på mycket nu är våra matsalsstolar. Dom skall bort! Egentligen är det inget fel på själva stolarna, det är bara färgen som är helt fel. Så nu är frågan, skall jag låta måla om stolarna eller köpa nya? 
Hela vardagsrummet combo matsalen ska få sig ett lyft. Nya ljusa väggar och fixat golv. Jag vet ännu inte vad jag vill med golvet... Vill åtminstone få bort den gulnade björkparketten så jag funderar på att antingen slipa och betslacka eller eventuellt måla. Ideer och förslag tas tacksamt emot! Kanske har just du erfarenhet av ett gammalt parkettgolv. Hur fixade du ditt golv? Vågar man måla det vitt?
För tillfället snurrar en massa tankar i min hjärna och det kommer att snurra ett tag till. Det är inte riktigt aktuellt med renoveringen ännu. Vi håller på med hjälpköket som bäst, som inte hann bli klart på våren innan vi flyttade ut till stugan. Men jag ser fram emot att ha ett nytt, fräscht och fungerande hjälpkök snart och det känns coolt kan jag säga. I ett 1800-talshus!

4 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Japp känner precis igen mej ... Har så mycket jag vill här hemma, men med en man som jobbar 110% så vill det inte bli gjort, för jag behöver hans kunniga händer :)..
Jag tycker att dina stolar är vackra... Tror nog att jag skulle måla...
Blir skoj att föja med vad du hittar på...
Kraam
Sanne

lyckobo sa...

Stolarna är ju hur fina som helst, då de skulle säkert bli lyckade som målade! ...även om dessa också skulle sitta fint runt ert bord:

http://www.pentik.com/fi/products/kalusteet/Sivut/Product.aspx?Catalog=VCNK60&ProductID=5TUO5384011%28Pentik+Base+Catalog%29

Har själv beställt den vita Elisabeth stolen till vårt arbetsrum som "datastol". Testade den i T:fors, skön att sitta på!

Skön Helg!

StrandviksVillan sa...

Även jag känner igen mig ;) Men just nu är energinivån låg för mig...

Ljust och fint är det redan nu, tycker jag. Stolarna: om dom är i bra skick utan skador så kanske det är bättre att sälja dom, men annars måla om. Sen beror det ju på om du gillar modellen i sig, annars löns det ju inte att måla om.

Ser att du är utan gardiner. Jag tog ner dom i vr för säkert en månad sen och inte fått upp nya ännu, men nu gillar jag gardinlöst! Så ljust och luftigt.

Ha en fin söndag!

Livet på Vestergård sa...

Jag tycker att stolarna är snygga så jag skulle nog måla dem. Jag är också trött på våra parkettgolv så nu blir det spännande att se vad du får för förslag angående golvet!
Kram Kicki